SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haksız Yere Para Alınıyor!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:18
Haksız Yere Para Alınıyor!..
A- A+ PAYLAŞ
Şehir merkezindeki bazı cadde ve sokakları kapsayan Parkmetre uygulaması 1 Mart'tan itibaren başlarken, ihaleyi kazanan firma, Malatya Belediyesi tarafından kamuoyuna 'parkmetre alanı' olarak duyurulmayan sokağın bir bölümünde de sürücülerden park ücreti alıyor. 
 
LİSTEDE ÖZELLİKLE BELİRTİLMİŞ
 
Belediye tarafından basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada, Ferhadiye Sokağı'nın sadece Belediyenin yıkılan eski binasının arkasında bulunan kısmı  parkmetre alanı olarak gösteriliyor. Listenin 26. sırasında bulunan Ferhadiye Sokağı'nın parkmetre uygulamasının başlangıç noktası Fuzuli Caddesi, bitiş noktası ise Saray Sokak hizası olarak tarif ediliyor. Ancak ihaleyi kazanan şirket, aynı sokağın Özel İdare Toplantı Salonu ile Vilayet Parkı arasında kalan kısmında ve Saray Sokağın girişinden sonraki küçük bir bölümde de sürücülerden park ücreti talep ediyor.
 
Şehir merkezinde uygulanan parkmetre ihalesi, 19 Ocak günü yapılırken, ihalede en yüksek teklif olan yıllık 810 bin 500 TL’yi veren Als Yapı Taahhüt Ticaret Limited Şirketi ile 3 yıllık sözleşme yapılmıştı.
 
İHALEDE NE OLMUŞTU?
 
Gaziantep’ten ÖZMET, Malatya’dan İnci İnşaat, Kahramanmaraş’tan ALS Yapı ve Sivas’tan MUAY Elektronik adlı 4 firma ihaleye katılmıştı. Malatyalı firma İnci İnşaat, ihale şartnamesindeki bazı maddeler için itirazları olduğunu ve incelenmesi için başvuru yaptığını söyleyerek açık artırmaya katılmayacağını belirtince açık artırmaya 3 firma ile gidilmişti. KDV hariç yıllık 468 bin TL muhammen bedel üzerinden başlayan açık artırmada,yıllık 810 bin teklif veren ÖZMET firmasının teklifini 500 lira artıran Kahramanmaraş firması ALS Yapı firmasından sonra teklif veren olmayınca ihale 810.500 lira ile ALS'de kalmıştı.
 
NOT: PARKMETRE ALANLARININ SINIRLARINA İKİNCİ FOTOĞRAFI BÜYÜTEREK BAKABİLİRSİNİZ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız