SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haksızlığa Karşı Koyduk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:41:04
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest kalması ile ilgili, “Doğrusu üzücü bir olaydı. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun” dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, iftar yemeğinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada basın mensuplarına CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün serbest bırakılmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Atalay, “Geçmiş olsun. Memnun olduk. Doğrusu üzücü bir olaydı. Kendisine ve ailesine geçmiş olsun” dedi.

Teröre Tepki

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terör örgütünün özgürlüklerin artmasından rahatsız olduğunu söyledi. Atalay, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin özgürlükleri artırdığını ifade ederek, “Özgürlükler arttıkça kardeşlikler gelişiyor. Daha kısa süre önce sen ana dilini konuşamıyordun. Annesi cezaevine gidiyordu, çocuğuyla ana dilde konuşamıyordu, Türkçe tercümanla konuşuyordu. Devlet şimdi dedi ki, 'Ben o ana dili eğer okullarda istiyorsan sana öğreteceğim'. Bir yasaklayan devlet vardı, bugün de 'Ben bunları okulda istersen sana, çocuğuna öğreteceğim' diyen bir devlet var. Bunlardan hiçbir zarar görmedik, görmeyiz” dedi.

Terör örgütünün özgürlüklerin artmasından rahatsız olduğunu ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

"Özgürlüklerin artması, sadece vatandaşın devlete güvenini artırır. Büyük devletler böyle olmuştur. Bugün de büyük devletler böyle yaşıyor. Pek çok farklılığın özgürlüklerini artırarak yaşıyor. Ama bunlardan mutlu olmayanlar var. Bu özgürlüklerin artmasından en fazla terör kesimi rahatsız. Çünkü onların elinden zeminini alıyorsunuz. Onların elinden kullanacakları malzemeleri alıyorsunuz. Onlar daha dün Yüksekova’da, o güzel ovada havaalanı yapıyoruz, o müteahhidin iş makinelerini yaktılar, 6 tane işçisini de alıp götürdüler. Yüksekova’da havaalanı yapılsın istemiyorlar. Bu bölgede yatırımlar olsun istemiyorlar. Vatandaşın hayat standardı yükselsin istemiyorlar. Ama şuna da inanıyoruz, inşallah terörün de önüne geçecek en önemli adımlar, bizim bu ileri özgürlük adımlarımız ve kardeşlik duygularımızdır. Yani vatandaşlarımız arasında haksızlığı önledikçe, zulümleri önledikçe, adaleti sağladıkça vatandaşlarımızın devlete güveni artacaktır. Biz zulümden yana hiç olmadık. Asla AK Parti yönetimi olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa karşı koyduk. Ülkemizde ise bunlara asla izin vermedik, vermeyiz. Vatandaşımıza kötü muamele edenler, cezasını çekerler.”

Şehit Ailelerine Ziyaret

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın ailesini ziyaret etti.

Atalay, Şehit Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın Fahri Kayahan’daki evini ziyaret etti. Ziyarette basın mensuplarının evin içinden görüntü almasına izin verilmedi. Atalay, şehidin ailesiyle 30 dakika görüştükten sonra evden ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın ailesini de ziyaret etti.

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Çöşnük Mahallesi’ndeki Necip Fazıl Kısakürek Camii’nde teravih namazı kıldı. Tesbih namazı da kılan Bakan Atalay, cami çıkışında çocuklarla ilgilenerek sevdi. Vatandaşların Kadir Gecesi’ni tebrik eden Bakan Atalay, vatandaşlardan dua etmelerini istedi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Malatya’daki tablodan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Atalay, beraberinde Vali Ulvi Saran, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Çukurca’da şehit olan 6 askerden birisi olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak’ın Şehit Fevzi Mahallesi’ndeki baba ocağını ziyaret etti. Atalay, burada şehit babası Mustafa Kurak ve aile fertleri ile bir süre görüştü. Ziyaret, Kur’an-ı Kerim okunması ile sona erdi.

 

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Fırat Mahallesi’nde ikamet eden Beybaşı ailesini ziyaret etti. Eşini bir süre önce kaybeden Türkan Beybaşı ve oğulları ile bir araya gelen Atalay, ailenin durumuyla ilgili bilgi aldı. Atalay, ziyaret esnasında aileyle yakından ilgilendi.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız