SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Haksızlığa Uğrayan Müdür Başvursun''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da okul müdürleri atamalarında haksızlık yapıldığı iddiasıyla, mahkemeye başvurulduğu bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan müdür atamalarına ilişkin olarak, Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Basın Yayın Sekreteri Ali Poyraz, tercihi çıkan okul müdürlerinin itirazı olmadığını belirterek, tercih etmedikleri okula tayini çıkan müdürlere haksızlık yapıldığını söyledi.

Poyraz, haksızlığa uğrayan müdürlerin hukuk mücadelesi vermelerini isteyerek, "Kamuoyu tarafından bilindiği gibi ildeki okulların okul müdürlerinden 5 yılını dolduranlar rotasyona tabi tutulmuş ve görev yerleri değiştirilmiştir. Tercih ettikleri okula tayini çıkan okul müdürlerinin bir itirazları yoktur. Ancak tercih etmedikleri halde istemedikleri bir okula atanan okul müdürlerine haksızlık yapılmıştır. Bu okul müdürlerinin uğradıkları haksızlığı gidermek için Türk Eğitim Sen olarak kanuni her türlü girişim yapılacaktır.

Haksızlığa uğrayan okul müdürlerinin sendikanın hukuk bürosuna uğrayarak, hukuk mücadelesini başlatmalarını istiyoruz. Sendikamız bu konuda her türlü desteği sağlayacaktır. Zaten uygulanan yönetmeliğin ilgili maddelerinin iptali için genel merkezimizin Danıştay'a açtığı dava devam etmektedir. Aldığımız bilgilere göre, dava çok kısa bir sürede sona erecektir. Bu arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilecek ve uğradıkları haksızlık son bulacaktır" şeklinde konuştu.

Bu arada, birçok müdürün rotasyon tayininde adil tayin yapılmadığı iddiasıyla mahkemeye başvurmaya başladığı öğrenildi.

Malatya'da geçtiğimiz günlerde 84 okul müdürünün "zorunlu" rotasyon kapsamında yerleri değiştirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız