SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haksızlığı Giderecek misiniz?'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Konak'ta 53 yıllık belediyenin kapatılması ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Atalay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Aslanoğlu'nun, Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi şöyle:

"Malatya, Merkez Konak Belediyesi 53 yıldır Konak Beldemize hizmet vermesine karşın, üçlü kararname ile, Dilek, Topsöğüt, Orduzu, Hanımınçiftliği ve Konak Belediyeleri, Malatya Belediyesi sınırları içine katılmış, konak dışındaki 4 belediye süresi içerisinde yargı yoluna gitmiş ve Danıştay’ca uygulama iptal edilmesine karşın, partinizin Konak Belediye Başkanı süresi içerisinde yargı’ya başvurmamış daha sonra yargı’ya başvurduğu için uygulama iptal edilmemiştir.

Konak Beldesi, kararnamesi iptal edilen diğer belediyelerden daha fazla Malatya’nın dışındadır.2009 yerel seçimlerinde Konak’ta hiçbir seçmen sandığa gitmemiş ve olayı protesto etmişlerdir.

Sayın Bakan,

1) Aynı kararname ile Malatya Belediyesine bağlanan 5 belde belde belediyesinin 4 ü yargı yoluyla iptal edilmesine karşın kararnamenin amacı ortadan kalktığına göre Konak Belediyesini yeniden ihdas edecek bir karar alacak mısınız?

2) Malatya Belediyesi encümeninin, Konak Beldesi’nin bağlanmaması yönünde bir karar alması halinde bu kararı Bakanlığınızca üçlü kararname ile Konak Belediyesinin iadesini yapacak mısınız?

3) Diğer Belediyeler süresi içinde yargıya başvurmasına rağmen, partinizin Belediye başkanının bu süreçten sonra yargıya başvurması ile Konak halkı cezalandırılmıştır. Konak halkına yapılan bu haksız uygulamayı iptal edecek misiniz?"

ÇAKIR'A MEKTUP
Bu arada CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Konak ile ilgili olarak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a da bir mektup gönderdi.

Aslanoğlu, Çakır’a gönderdiği mektupta şöyle dedi:

“Konak, Topsöğüt, Dilek, Hanımınçifliği ve Orduzu Belediyeleri üçlü kararname ile Malatya Belediyesine bağlanmıştı. Ancak, Konak dışındaki 4 Belde süresi içerisinde yargı yoluna başvurmuş ve kararname iptal edilmiştir. Konak Beldesi ise süresi içerisinde yargı yoluna gitmemiş, daha sonra yargıya başvurmasına karşın Konak’la ilgili karar iptal edilmemiştir.

Sayın Başkanım ,
53 yıllık bir Belediye olan Konak, halkın iradesi dışında Malatya Belediyesine bağlanmıştır. 2009 seçimlerinde ise Konak halkı sandığa gitmemiştir. Üçlü kararnamede belirtilen 4 belediye ile ilgili uygulama durdurulmasına karşın, süresi içerisinde yargıya başvurmayan partiniz belediye başkanı konak haltının iradesi dışında hareket ederek 53 yıllık Belediyenin kapatılmasına sebep olmuştur.

Malatya Belediyesi olarak, Belediye Meclisinizde , Konak halkımızın iradesi doğrultusunda bir karar alınıp, İçişleri Bakanlığına gönderilmesi halinde, bakanlık bu kararını tekrar gözden geçirebilecektir. B:u konuda İçişleri Bakanı sayın Prof.Dr. Beşir Atalay’a sorduğum soruları size de takdim ediyorum.

Başarı dileklerimle,
Saygılar”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız