SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haksızlık ve Ayrım Var'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Yeşiltepe Eğitim Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Tahsin Demir ve dernek üyeleriyle görüşen Ağbaba, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.
CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, sosyal demokrat bir parti olarak hakça üretip, hakça paylaşmadan yana olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Bakın başkanım diyor ki, bizler tek odalı evlerde oturuyoruz ve bu evlere 30-40 bin lira ödüyoruz. Derme çatma yerlerde yaşıyoruz, ama yolun üst tarafındaki insanlarla aynı vergiyi ödüyoruz diyor. Bu adil bir şey değil, bu doğru bir şey de değil. Bakın biz yıllardan beri sürekli söylüyoruz, geçmiş dönemlerden beri de söylüyoruz; Malatya'da haksız bir yönetim var. Geçmişten bugüne bunu kimler yapmış olursa olsun haksız bir yönetim var. Biz sadece burası için demiyoruz, çevre yolunun altında kalmış bütün yerler için diyoruz. Maalesef bu dönemde Malatya'yı yöneten insanlar, haksızlık ve ayırım yaptılar. Nasıl ayırım mı yaptılar? Hizmetlerin hepsi çevre yolunun üzerine, buraya hiçbir şey yok. İmara bakın, burada 20 veya 30 bin lira evler, çevre yolunun üzerinde hep lüks konutlar var. Bunun temel sebebi ülkede bazı şeylerin yanlış yönetiliyor olmasıdır. İktidarpartisi 2002'den bu yana, 9 yılda ne yaptı? Fakir daha çok fakirleşti, zengin daha çok zenginleşti. Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin; 2002'den bu yana zenginleşen memur var mı, çiftçi var mı, esnaf var mı? Gelir dağılımındaki adaletsizlik gün geçtikçe artıyor. Biz diyoruz ki gelir dağılımındaki adaletsizlik Türkiye'nin en büyük tehlikesi".
Ağbaba, "Ama sen berber dükkanı işletiyorsun veya tesisatçıysan, üç gün elektrik borcunu ödemezsen hemen elektriğini kesiyorlar. Memlekette sadece gelir dağılımında adaletsizlik yok, bunda da haksızlık var. Zenginin elektriğini kesmiyorlar, zengine daha çok destek veriyorlar, ama fakir yurttaşımızın sırf ekmek kapısı için, sırf çocuklarını geçindirmek için tükettiği elektriği hemen kesiyorlar" diye konuştu. 
Ziyarette konuşan Yeşiltepe Eğitim Derneği Başkanı Tahsin Demir, Ağbaba'ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
DİĞER ZİYARETLER..CHP'nin diğer çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:
"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, Doğanşehir’in Dedeyazı köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. 
Türkiye’nin temel meselesinin yoksulluk ve işsizlik olduğunu belirten Ağbaba, köylülere yaptığı konuşmada, “Gittiğimiz her yerde gördüğümüz manzara aynı. Türkiye ve Malatya’da işsizlik ve yoksulluk çözülmediği sürece hiç birimizin mutlu olması mümkün değil. Yoksulluğu Aile Sigortası ile çözeceğiz” dedi. 
Malatya’daki fabrikaların kapatılmasını eleştiren Ağbaba, eski hal binasının içindeki cami ile birlikte AKP tarafından satıldığını belirterek, şunları söyledi: “Eski hal binasını, içinde camisi ile beraber AKP’nin milletvekili adayı sattı. Camisi ile beraber 52 buçuk trilyona bir Hollandalı firmaya sattı. Şimdi Malatyalılara soruyorum, elini herkes vicdanına koysun söylesin, bu 52 buçuk trilyona ne oldu? Malatya’ya bir çivi çakıldı mı? Bu parayı ne yaptılar? Bakın Malatya’da özelleştirilen hiçbir kurum Malatyalıların yararına ve sizlerin yararına olmamıştır. Bakın Et Balık Kurumu, Sümerbank, Tekel peşkeş çekildi ve yakında bunlar iktidara gelirlerse Sultansuyu Tarım işletmesi de birilerine peşkeş çekilecek. Biz halka hesap vermeyi namuslu bir görev sayıyoruz. Bir şey daha söylüyoruz; halkımızın mallarını halkımızın vergilerle ödediği alın teri mallarını satanlardan hesap sormayı da bir görev sayıyoruz” diye konuştu.
Ağbaba, Niyazi Mısri, Saray Mahallesi, İstanbul Pasajı, Sinema Kavşağı, Eski Belediye meydanı ve Emekliler Çay Bahçesi’ni ziyaret etti. CHP’li Ağbaba, esnaflarla ve halkla sohbet ederek sorunlarını dinledi.  Esnaflar genellikle işsizlikten ve siftah bile yapamamaktan şikayetçi oldu."
BOZTEPE..Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe de, sorunlardan haberdar olup çözmek için mahalle temsilcilikleri kuracaklarını söyledi. 
CHP Malatya milletvekili adayı Dila Boztepe, Fırat Mahallesi'nde seçim çalışmasını sürdürdü. Partisinin kadın kolları üyeleri ile birlikte Fırat Mahallesi'nde seçim çalışması yapıp partilerine oy isteyen Boztepe, "İktidara geldiğimizde, mahalle temsilcilikleri kurarak sorunu olan halkımıza bu temsilcilerle ulaşacağız. Malatya'mızda mikro düzeyde çözüm önerileri üreten ve hizmet sunumunu sağlayarak birey birey, en ufak sorundan haberdar olarak çözümü yoluna gideceğiz. Halkımızla kucaklaşmak ve sorun çözebilmek için çaba göstereceğiz. Burada temsilcilerle aylık veya iki haftalık görüşmelerle mahallenin bütün sorunlarını bilmek ve çözüm üretmek projelerimiz arasındadır. Bu şekilde mahalleden Malatya'ya, Malatya'dan da tüm Türkiye'ye bir hizmet dalgası yaymayı amaçlıyoruz." dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız