SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haksızlık ve İnsafsızlık!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:28
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yeni Malatya Gazetesi ve malatyahaber.com'un kamuoyunun gündemine taşıdığı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı içerisinde yer alan çiftçilere yönelik makine ve ekipman hibe desteği kapsamında Malatyalı çiftçiye tek bir bahçe traktörü bile verilmemesini, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sordu. Ağbaba, Bakan Eker’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde  “Malatya ilinde bahçe traktörü başvurularının tamamının reddedilmesinin gerekçesi nedir? Binlerce dosya içerisinde kriterlere uyan hiçbir üreticinin olmaması mümkün müdür?” sorularını yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çevre illerle kıyaslandığında Malatya’ya oldukça düşük bir bütçe ayrıldığı açıkça görülen ve bu nedenle “üvey evlat muamelesi’ yapıldığı şeklinde yorumlanan makine ve ekipman desteği kapsamında Malatya’ya tek bir bahçe traktörü verilmemesinin düşündürücü olduğunu belirterek, “Don felaketi ile perişan olmuş Malatyalı üreticilerin AKP eliyle cezalandırılmasını asla kabul etmiyoruz” dedi.

“Üreticiler kandırıldık diyor”

CHP Milletvekili Veli Ağbaba, üreticilere yönelik  makine ve ekipman destekleri içerisinde yer alan bahçe traktörü dağıtımında Malatya’ya yapılan haksızlığın kamuoyunda dile getirildiğini belirterek “10 Mayıs 2014 tarihinde başlayıp 9 Haziran 2014 tarihinde sona eren başvurular kapsamında, binlerce Malatyalı çiftçinin uzun uğraşılar sonucu hazırladıkları dosyalarla  bahçe traktörüne başvuru yaptıkları, ancak tek bir traktörün bile Malatya’ya verilmediği görülmüştür. Malatyalı üreticiler kendilerinin kandırıldıklarını, büyük emekler vererek hazırladıkları dosyaların tamamının reddedilmesinin düşündürücü olduğunu ifade etmektedirler ”dedi.

“Destekler çevre illere göre az”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba “30 Mart tarihinde meydana gelen don felaketinin ardından tüm gelir kaynakları yok olan Malatyalı üreticilere devletin farklı alanlarda destek vermesi beklenirken, desteklerden en az yararlanan illerden biri olması en yalın ifadeyle haksızlık ve insafsızlıktır. Çevre illerle kıyaslandığında desteği en az kullanan illerden birinin Malatya olmasının sebebi yetkililer tarafından kamuoyuna mutlaka açıklanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bakana sorular

Ağbaba, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle bir de soru önergesi verdi. Ağbaba önergesinde; “Bakanlığınız tarafından 10 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ kapsamında Türkiye genelinde kaç üretici destekten yararlanmak için il müdürlüklerine başvuru yapmıştır? İl il üretici sayıları ve başvuru yaptıkları destek programı nelerdir? 41 ayrı makine ve ekipman için destek verileceği belirtilen tebliğin ardından illere göre dağıtımı yapılan ekipman sayısı ayrı ayrı ne kadardır? Malatya İlinde kaç üretici bahçe traktörü desteğinden yararlanmak için başvuru yapmıştır? Malatya ilinde bahçe traktörü başvurularının tamamının reddedilmesinin gerekçesi nedir? Binlerce dosya içerisinde kriterlere uyan hiçbir üreticinin olmaması mümkün müdür? Malatyalı üreticilerin büyük mağduriyet yaşamasına sebep olan konuyla ilgili bir inceleme yapılması düşünülmekte midir?”sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız