SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Haksızlık Yapılıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Yol İş Sendikası Malatya Şubesi tarafından yapılan açıklamada, İl Özel İdaresi'nin hizmetlerini işçilerin yaptığı, bu nedenle işçilerin moral ve motivasyonunu bozmak yerine morallerini yükseltmek gerektiği bildirildi.

İl Özel İdaresi'nde bazı işçilerin yerlerinin değiştirilmesi nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan Yol İş Sendikası Malatya Şubesi tarafından özetle şunlar belirtildi:

"Yollarımızı yapanlar, en ücra köyümüze kadar içme suyu götürenler, kanalizasyonda çalışanlar, taş ocaklarına, kar mücadelesinde çalışan, sondaj, köprü ve menfez gibi hizmetlerde emeği olan işçilerimizin yerleri değiştirilerek bazı haksızlıklar yapılmıştır. Bunların arasında sağlık sorunu olanlar vardır. Ayrıca birçok işçi arkadaşımız sürgün muamelesi görmüştür."

"Hizmet yapan işçileri motive etmek gerekir" denilen açıklamada, işçilerin ayrıca yasaları olduğu, uluslararası sözleşmeleri olduğu, işçilerin köle gibi çalıştırılamayacağı da vurgulandı.

İl Özel İdaresi'nde masa başında çalışarak para aldığı, esas işinde çalışmadığı iddiasıyla 80 civarında işçinin görev yeri değiştirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız