SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hal Esnafıyla Buluştu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:25:33
Hal Esnafıyla Buluştu
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yaş Sebze ve Meyve Hali esnafını ziyaret etti. 
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay, AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Vekili Sıddık Özdemir, Hal Müdürü Ali Göksoy, Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ile komisyoncuların katıldığı kahvaltılı programda milletvekili Çalık, sorun ve istekleri dinledi. 
 
Çalık, burada yaptığı konuşmada, yeni çıkan hal kayıt sistemi Türkiye'deki meyve ve sebze ticaretine düzen getireceğini söyledi. Çalık, "Bugün hal esnafının sofrasındaydık. Esnaf kahvaltısı yaptık. Çok keyifli bir kahvaltıyla birlikte sorunları dinledik. Daha önce hal esnafımızla yapmış olduğumuz sohbetlerin neticesinde sorunların çözülmesine vesile olan Malatya Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'a çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
 
Eksikliklerle ilgili çalışmaların devam ettiğine değinen Çalık, "5957 sayılı sebze ve meyveler ile hal kayıt sistemi altındaki kanunumuz ve bakanlığımızın yayınlamış olduğu tebliğ 2012 yılı Ocak ayı itibariyle uygulanmaya başlandı. Ve bu uygulamalar neticesinde sistemimizden kaynaklanan esnafımızın uygulamalarında sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle kayıt sistemiyle ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu gördük. Bununla ilgili gerekli görüşmelerimizi yaptık. Türkiye genelinde 30 Haziran'a kadar bir geçiş süreci olduğunu sizlere iletmek isterim. Sistemden kaynaklanan hataların bertaraf edilmesi için yetkililerimizle temasta bulunduk. Vatandaşlarımızın da bilgi işlem sistemini tedarik edebilmeleri için ve sisteme dahil olabilmeleri için çok önemli bir süre verildi" dedi. 
 
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Atay ise, "Yeni çıkan hal kanununun uygulanmasıyla ilgili çıkan zorlukları konuşmak, tartışmak için bir araya geldik. Kanunun uygulanmasıyla ilgili verilen süreyi anlayışlı geçirip, bu süreyi iyi değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı. 
 
AKP Malatya İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri de, toplantının gerek esnaflar gerekse yeni uygulanacak hal kayıt sisteminin anlaşılması adına çok faydalı olduğuna değindi. 
 
Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı İzzet Aslan ise, Milletvekili Öznur Çalık'a kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederek, "Yeni hal kanunuyla ilgili bazı sıkıntılar vardı. Bu toplantıyla sıkıntılarımızı anlatma şansımız oldu. Sayın milletvekilimiz sıkıntıların çözümü noktasında gerekli istişareleri yaptı. Gösterdikleri ilgiden dolayı kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız