SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hal ve Arsasına 52.5 Trilyon

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin 45 milyon YTL (45 trilyon lira) bedelle satışa çıkardığı Hal Binası, kısmen Doğu Garajı, Hal Sosyal Tesisleri ve Caminin de bulunduğu 34 dönümlük alanın satış ihalesi yapıldı. Hollanda kökenli firma 52 milyon 500 bin YTL'yla (52 trilyon 500 milyar lirayla en yüksek teklifi verdi.

Daha önce satışı gündemde olmayan Hal binası ile çevresindeki aralarında Malatyaspor'in idari merkezinin de bulunduğu bazı tesisler ve 34 dönümlük arsasının satışı geçtiğimiz ay gündeme gelmiş, "açık olmayan" bir ihale ilanıyla satışın 27 Mart'ta yapılacağı duyurulmuş, daha sonra bu eksikler nedeniyle satış 17 Nisan'a ertelenmişti.

Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın'ın başkanlığındaki ihale komisyonuna; şartname alan Malatya Girişim Grubu A.Ş. Malatya'dan, Tarabya Gayrimenkul Ankara'dan, CNK A.Ş. Eskişehir'den, Seyak Ltd. Kütahya'dan ve ACT4 A.Ş. İstanbul'dan katıldı. CNK A.Ş., Seyak Ltd. ve ACT4 A.Ş. adlı 3 firma teklif mektubu verdi.

Komisyon Başkanı Günaydın, tekliflerin beklentilerin altında çıkması durumunda 100 bin YTL ile açık artırmaya gidileceğini açıklayarak zarfları açtı. İlk tekliflerde CNK A.Ş. 48 milyon YTL, Seyak Ltd. 48 milyon 500 bin YTL ve ACT4 A.Ş. ise 50 milyon YTL fiyat verdi. Komisyon Başkanı Günaydın, tekliflerin beklentilerin altında çıktığını belirterek fiyat artırımına geçtiklerini söyledi. İlk turda CNK A.Ş. 50 milyon 100 bin YTL, Seyak Ltd. 50 milyon 200 bin YTL ve ACT4 A.Ş. ise 50 milyon 300 bin YTL verdi.

İkinci turda CNK A.Ş., 50 milyon 400 bin YTL, Seyak Ltd. 50 milyon 500 bin YTL ve ACT4 A.Ş. ise 50 milyon 600 YTL teklif verdi. CNK A.Ş. üçüncü turdan çekilirken, Seyak Ltd. 50 milyon 700 bin YTL ve ACT4 A.Ş. ise 52 milyon YTL teklifte bulundu. 4. turda Seyak Ltd. de çekilince ihale Hollanda kökenli ACT4 A.Ş.'de kaldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın'ın ACT4 A.Ş.'den son bir teklif daha istemesi üzerine ACT4 A.Ş., son teklifini 52 bin 500 bin YTL olarak verip ihaleyi kazandı.

Türkiye'de şu anda bazı illerde Angora adlı alışveriş merkezlerini açan ACT4 A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Özgür Üreten (alttaki fotoğrafta soldaki), firmalarının Hollanda kökenli olduğunu belirterek, "Samsun'da yaptığımız alışveriş merkezini ve 5 yıldızlı otelimizi geçen hafta hizmete açtık. İstanbul-Göztepe başta olmak üzere Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Tokat'ta alışveriş merkezi projelerimiz var. Türkiye'deki en pahalı yatırımımızı Malatya'da yapacağız. Çok güzel bir alışveriş merkezi yapacağız. Alışveriş merkezinin dışında farklı bir proje düşüncemiz yok. Türkiye genelinde şu anda 800 milyon euroluk bir yatırımımız var. Malatya'yı böyle bir ihtiyaç duyulduğu için tercih ettik. Malatya'da 5-6 aydır çalışma yapıyorduk. Projemiz esnafı etkilemeyecektir" dedi.

İhale şartnamesinde Malatya Belediyesi'nin 8 ay içinde mevcut yeri boşaltacağının belirtildiğini aktaran Üreten, "Biz daha kısa sürede inşaat çalışmalarımıza başlamak istiyoruz. İhale bedelini en kısa sürede ödeyeceğiz. Türkiye'de kriz olacağını düşünmüyoruz" diye konuştu.

Üreten, Malatya'ya gelmeleri ile ilgili olarak AKP Milletvekili Mehmet Şahin tarafından da teşvik edildiklerini ifade etti.

Bu arada ihaleyi ACT4 A.Ş. Genel Müdürü Tomasz Szewczyk (alttaki fotoğrafta sağdaki) da izledi.

BELEDİYENİN BÜLTENİ..
İhale ile ilgili olarak akşam saatlerinde Belediye Basın Bürosu aracılığıyla yayınlanan bültende de şu bilgiler yeraldı:

"Malatya Belediyesi’ne ait Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin bulunduğu alan yapılan ihaleyle 52 milyon 500 bin YTL’ye alıcı buldu.

Toplam 34.090 m2’lik alanın satışı için 17 Nisan 2008 Perşembe günü saat 15.00’de Belediye Meclis Salonu’nda ihale düzenlendi.

İhale Komisyonu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın başkanlığında yapılan ihaleye 3 firma tarafından teklif verildi.

Kapalı teklif usulüyle yapılan ihaleye katılan firmaların zarfları basın huzurunda açılarak, verilen rakamlar açıklandı.

İhaleye katılan firmalar ve verilen teklifler şöyle:

1. CNK İnşaat Turizm Petrol Ürünleri Pazarlama San. Tic. Ltd. Şti: 48 milyon YTL
2. SEYAK Pazarlama Nakliye, İnş., Maden, Hayvancılık Gıd. Tic. San. Ltd. Şti: 48.5 Milyon YTL
3. ACT 4 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnş. Tic. A.Ş. : 50 Milyon YTL.

Zarfların açılmasının ardından İhale Komisyonu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın verilen rakamların beklentilerin altında olduğunu belirterek, ihaleyi en yüksek verilen 50 milyon YTL teklif üzerinden tekrar açık artırmaya sundu.

Yapılan açık artırma 100’er bin ve katları ile yapılırken, CNK firması 50 milyon 400 bin YTL’de çekilirken, SEYAK firması da 52 Milyon YTL’de çekilerek, ACT 4 firması 52 milyon YTL ile en yüksek fiyatı verdi.

İhale Komisyonu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, en yüksek fiyatı veren ACT 4 firması yetkililerinden miktarı biraz daha yükseltmesini istedi. Bunun üzerine ACT 4 firması son verdiği rakamı 500 bin YTL daha artırarak 52 Milyon 500 Bin YTL teklif verdi.

17 Nisan Perşembe günü yapılan ve 52 Milyon 500 bin YTL’lik teklif verilen ihale ita amiri olan Belediye Başkanı’nın ihaleyi onaylamasından sonra kesinlik kazanacak…

İhale Komisyonu Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, ihaleye katılan firmalara teşekkür ederek, satışın Malatya ve Malatya halkına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

İhalenin yapılmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı H.Cemal Akın, mevcut Hal Binası’nın çağın gereklerine uymadığını ve şehir merkezinde kalmasından dolayı trafiği yoğunlaştırdığını belirterek, yeni yapılacak olan Hal Binası’nın AB Standartlarında bir yapı olacağını söyledi.

Başkan Akın; “Yeni Hal Binası’nı Galericiler Sitesi’nin bitişiğindeki alana yapacağız. Mimarlar Odası ile görüştük. Çeşitli projeler geliştirdiler. Gerek hal esnafı ve gerekse de komisyoncular odası bu projelerden en uygununu seçtikten sonra onun üzerinde çalışmalar yapılacak. Tahmin ediyorum 120 m2 zemin, 120 m2 bodrum, 50 m2’de asma katta büro olmak üzere 2.5 kat olarak inşa edilecek. Yani Hal esnafımız soğuk hava depolarının da bulunduğu tahminen 290 m2’ye yakın bir alandan istifade edecekler.

Böylece esnaflarımız, AB standartlarına uygun bir binada hem ihtiyaçlarını karşılayacaklar, hem de çağdaş bir binaya kavuşmuş olacaklar” şeklinde konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız