SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hala Adli Tıbba Gönderilmemiş

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:17
Hala Adli Tıbba Gönderilmemiş
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon davasında yargılanan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Fatih Hilmioğlu’nun avukatı Mehmet Sever, müvekkilinin hastalığının ilerlemesine karşın Adli Tıp Kurumu’nun işi ağırdan alarak randevu vermediğini söyledi. Sever, darbe iddialarının dayandırıldığı eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek’e ait olduğu iddia edilen günlüklerin hukuka uygun delil olmadığını belirterek iddianameden çıkarılmasını istedi. İnternet Andıcı davasının sanık avukatlarından Ziya Kara, internet yayınıyla darbe yapılamayacağını belirtti.

Avukat Sever, Hilmioğlu’nun sağlık durumunun ağırlığına dikkat çekerek “Adli Tıp Kurumu’nun işi bu kadar ağırdan almasının sebebi nedir? Cezaevi şartlarında sağlığı her gün kötüye gidiyor. Sürecin hızlandırılması için ilgili kuruma yazı yazılmasını talep ediyoruz” dedi. Sever bugüne kadar dinlenen 150’yi aşkın tanıktan hiçbirinin Hilmioğlu aleyhine ifade vermediğini belirtti.

Bir süre önce Hürriyet'te Yılmaz Özdil'in yazdığı, malatyahaber.com'a da "O Süper Kahraman Bir Malatyalı" başlığıyla haber olan Emekli Albay Hulusi Gülbahar’ın avukatı Ziya Kara da müvekkilinin İnternet Andıcı kapsamında suçlandığını anlatarak şöyle savunma yaptı: “İnternet, darbe suçunun işlenmesi için elverişli bir vasıta değildir. Ortada hükümeti yıkmak için cebir ve şiddet unsuru yoktur. Bu davadan eski Genelkurmay başkanı da yargılanmaktadır. Darbe niyetleri olsa ellerindeki gücü kanuna aykırı olarak kullanıp yapabilirlerdi.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız