SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hâlâ Düzenleme Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-30 01:56:01
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Manisa’da düzenlenen ‘Mera problemleri ve çiftçi korumaları’ konulu toplantıya katıldı. Toplantıda 1941 yılında çıkarılan Çiftçi Koruma Kanunu ve mera- yaylak problemleri ile alakalı sorunlar masaya yatırıldı.

1941 yılında çıkarılan 4081 sayılı Çiftçi Koruma Kanunu ve 1998 yılında çıkarılan 4342 sayılı Mera Kanunu, ile ilgili son yıllarda bazı illerde uygulanan yanlış politikalar nedeni ile sahada yaşanan mera problemleri ele alındı. Sıkıntıların artması , taahhüt alınarak bazı üreticilerin mağdur edilmesi, yanlış mera kiralamaları gibi bir çok konu görüşüldü ve birliklerin görüşleri alındı.

Toplantıda konuşan Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da,  özellikle mera problemleri ve meradaki yaşanan sosyal ihtiyaçlar ile ilgili sıkıntıları dile getirerek, meraların yüzde 90’nı küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ilgilendirmesine rağmen mera komisyonunda bir tane dahi temsilcilerinin olmadığını bu konuda gerekli yasal çalışmanın yapılması için üç yıldır uğraştıklarını ama hala bir düzenleme yapılmadığını söyledi. Akın,  bu noktada bakanlık yetkililerinin bir çalışma yapması gerektiğinin altını çizerek, kırsaldaki  göçün önlenmesi için mera hayvancılığının önemli olduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız