SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hala Tereddüdümüz Var..'

A- A+ PAYLAŞ

Karakaya Baraj Gölü'nde bir feribotun alabora olması sonucu 13 kişinin öldüğü facianın 5. yıldönümünde, hala gerekli önlemlerin alınmadığı öne sürüldü.

Feribotun alabora olması sonucu yakınlarını kaybeden 3 kişi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Aslan Ergin, "29 Ağustos 2002 tarihinde Karakaya Baraj Gölü'nde, Elazığ'ın Baskil ilçesi İmikuşağı İskelesi'nden Malatya'nın Battalgazi ilçesi Atabey İskelesi'ne gelirken bakımsızlık ve ihmalden dolayı alabora olan Baskil feribotunda 13 canımızı yitirmiştik.Karakaya Baraj Gölü'nde boğulan 13 canımızın vefatının 5. yıldönümünde hepsini rahmetle anıyoruz" dedi.

Baskil ve Battalgazi arasında çalışan 2 adet özel feribotun yönetmeliğe uygun hareket ettiği hususunda ciddi tereddütlerinin olduğunu belirten Aslan Ergin, "İç Su Araçları Yönetmeliği'nin 16. maddesi, bu teknelerin 5 yılda bir karaya çekilerek muayene edilmesini zorunlu kılmaktadır. Ancak Karakaya Baraj Gölü'nde teknelerin karaya çekilmesini sağlayacak kızak ve sistem bulunmamaktadır. Çalışan 2 feribottan birisi bu yıl 2. defa büyütüldü. Bu teknenin 2. kez genişletilip büyütülmesi nasıl mümkün olur bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Baskil ve Arguvan ilçeleri arasındaki Keleklik Boğazı'nda yapılması gündemde olan köprü için henüz ciddi bir adım atılmadığını bildiren Ergin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Yetkililere sesleniyoruz. Karakaya Baraj Gölü'nde yük ve yolcu taşıyan feribotları İç Su Araçları Yönetmeliği'ne uygun hale getiriniz. Lütfen köprü talebimizi ciddiye alınız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız