SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hâlâ Yıkma Rüyası Kuruyorlar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:36:05
'Hâlâ Yıkma Rüyası Kuruyorlar'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Kişiler üzerinde konuşmayı siyaset terbiyemize çok uygun bulmuyoruz” dedi.

Partisinin Malatya il binasında partili belediye başkanlarına konuşma yapan AKP Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 30 mart yerel seçiminde elde edilen başarıdan dolayı tebriklerini iletti. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Kurtulmuş, “Sayın Başbakan’a köşk yolu görünüyor. Sayın Gül ise 'siyasetle ilgili planım yok' dedi. Sizin AK Parti genel başkanlığına ismi geçenler arasındasınız. Ne diyorsunuz?” sorusuna karşılık, “Bizim gayemiz, bu ülkeyi hep beraber iyi istikamette yoluna devam ettirebilmektir. Dolayısıyla kişiler üzerinde konuşmayı da siyaset terbiyemize çok uygun bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan’ın Twitter ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne şahsi başvurusu konusunda da Kurtulmuş şunları söyledi: 

“Sayın Başbakanımız kendisi bireysel olarak mağdur edildiğini belirtip, konu mahkemede devam ederken Anayasa Mahkemesi’ne de başvuruyorum diyerek, başvurusunu yapmıştır. Bundan sonra herkesin devam eden mahkemelerde Anayasa Mahkemesi’ne başvurmasının önü açılmıştır. Bunu da kusura bakmayın isteyen Anayasa Mahkemesi olmuştur. Dolayısıyla sayın başbakanımızın başvurusunu normal olarak telakki ediyorum. Bakalım, Anayasa Mahkemesi nasıl bir karar verecek.”

Bu arada, AKP Malatya il başkanı Bülent Tüfenkçi ise 30 Mart seçimini özetle değerlendirip, “AK Parti’nin kuruluşundan bu yana alamadığımız belediyeleri almış bulunuyoruz. Hekimhan ilçesini 39 oy ile kaybettik. Yüksek Seçim Kurulu yaptığımız itirazları ciddi buldu ve ara kararı verdi. İtirazlar toparlandıktan sonra Yüksek Seçim Kurulu Hekimhan seçimleriyle ilgili bir karar verecek. Umarım bu karar Malatya’mız ve partimizin lehine olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

STK TEMSİLCİLERİYLE TOPLANTI..

Malatya Ramada Altın Kayısı Oteli’nde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen ve burada konuşma yapan AKP Genel Başkanı Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Önümüzdeki seçime dar bölge seçim sistemi ile gidilecek. Baraj sıfır şekilde gidilecek. Millet kimi istiyorsa dar bölgede bire bir tanıdığı insanları seçerek parlamentoya gönderecek” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, “Hala birileri birtakım sivil vesayetlerin peşinde ve hükümet yıkmanın rüyasını kuruyorlar. Bu millet nasıl askeri vesayete müsaade etmediyse, yargı vesayetinde de müsaade etmeyecektir” şeklinde konuştu.

Malatya’da 29,30 ve 31 Mart günleri yaşanan zirai dondan başta kayısı olmak üzere meyvelerin zarar görmesi konusuna da temas eden Kurtulmuş, ”Milletvekillerimiz sayın başbakanımıza konuyu iletti. Tarım bakanımız zaten bizzat Malatya’ya gelerek, tespitlerin bir kısmında bulundu. Mayıs ayı içerisinde kesin hasar tespitleri yapıldıktan sonra sayın başbakanımızın talimatları ile gereği yerine getirilecektir. Ümit ediyorum ki, ortaya çıkan mağduriyetler giderilecektir” dedi.

Diğer yandan, AKP Malatya il başkanı Bülent Tüfenkçi ise, “Malatya’da 30 Mart yerel seçimini huzur içerisinde Malatya’ya yakışır geçmesinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Seçimde milli irade kazanmıştır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız