SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hâlâ Zaman Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:08:41
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 2023 hedefini TOBB olarak 2002 yılında ilk kez kendilerinin açıkladığını belirterek, “ Bugün gelinen noktada tüm kesimlerin 2023 hedefini dile getirmesi son derece önemlidir. Hedefi olmayan gemiye rüzgar yardımcı olmaz” dedi.
 
Yeni Türk Ticaret Kanunu ile ilgili  düzenlenen toplantı için Malatya’ya gelen TOBB Başkanı Hisircıklıoğlu, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Malatya ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsası Yönetim kurulu üyeleri ve Meclis  üyeleri de katıldı.
 
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, birliğin 60.Kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, “ İnsanların karnını doyurma çabasında olan sizlerin başkanı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.
 
"Keşke Her İl Malatya Gibi Olsa"
 
Hisarcıklıoğlu, Malatya’ya gelişte, 3.OSB ile ilgili olarak Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un kendisine bilgi verdiğini belirterek, “ Keşke dedik 81 ilimiz Malatya gibi olsa. Türkiye zenginliğini daha da arttırır “ diye konuştu.
 
"2002 Yılında Dile Getirmiştik"
 
Türkiye için 2023 hedefini ilk kez TOBB olarak kendilerinin 2002 yılında dile getirdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu,  “ Türkiye’nin ilk 10 ekonomi arasında yer alması, 10 bin dolar olan  milli gelirin 25 bin dolara çıkartılması  hedefimizdi. Bugün mevcut gelirinin 1.5 kat artmasını kim istemez ki . Biz  hedefimize ulaşmak için neler yapmalıyız . Hedefi olmayan gemiye rüzgar yardımcı olmaz. 11 yıl sonra neler olması isteniyorsa hedefi ona göre belirlemeliyiz” dedi.
 
"Dünya'da Başka Nemrut Yok"
 
Hisarcıklıoğlu, Malatya’nın en önemli gelir kaynağını oluşturan Kayısı’nın 134 ülkeye ihraç edildiğini,kayısıdan elde edilen gelirin arttırılması için neler yapılması gerektiğini konusunda çalışmaların sürekli yapılması gerektiğini ifade etti. TOBB Başkanı, Turgut Özal Tıp Merkezi ile Malatya’nın önemli bir sağlık merkezi halinde olduğunu da belirterek, “ Nemrut Dağı konusunda çeşitli tartışmalar yapılıyor.Dünya’da başka Nemrut Dağı yok. Onun için Adıyaman, Malatya, Elazığ diye düşünmeden ortak çalışmalar yapılmalı ve 1 turist daha fazla nasıl gelir diye çalışmalar yapılmalıdır.” dedi.
 
"Hâlâ Zaman Var"
 
Hisarcıklıoğlu, Yeni Anayasa konusunda da Türkiye Muhasebeciler Odaları Birliği (TÜRMOB) ile birlikte ortak çalışma yürüttüklerini de söyleyerek, bu birlikte çalışmanın 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) konusunda da yapıldığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, Yeni  TTK’da bazı maddelerin işadamlarını  rahatsız ettiğini ifade ederek, “ Biz bu konudaki sıkıntıları sürekli dile getiriyoruz. Özellikle işadamlarına ceza konusundaki maddelerin revize edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hala önümüzde zaman var.”  dedi.
 
Yeşil Papasort İstediler
 
Hisarcıklıoğlu, toplantıda bazı soruları da yanıtlarken, işadamlarının ‘Yeşil’ pasaport ile ilgili istemlerine, “ Bu konuda Birlik olarak bizde uzun zamandan beri çalışma yapıyoruz. İki kez TBMM gündemine gelmesine rağmen bir türlü bir konu çözüme kavuşmadı. Öğretmenlerimiz  ‘Yeşil’ pasaport alıyor. Hatta işadamlarımız bazen duyarlar ki ‘keşke öğretmenle evli olsaydık’  diyorlar.
 
Ziyarette bulunan TÜRMOB Başkanı Nail Sanlı, Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Ticaret Borsası Başkanı Tahir Kalaycıoğlu’da birer konuşma yaptılar.
 
Kredi Garanti Fonu Açıldı
 
Bu arada Ticaret ve Sanayi Odası’nın 3. Katında Kredi Garanti Fonu  Malatya Şubesi’nin açılışı da yapıldı. Açılışı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve davetliler yaptı. Hisarcıklıoğlu açılışta yaptığı konuşmada, işadamlarının krediye ulaşımda birçok zorlukla karşılaştıklarını belirterek, “  Şimdi  Kredi Garanti Fonu kredi talebinde bulunan  işadamlarımızın projelerini inceleyecek ve kendisi kefil olacak.” dedi.
 
Kredi Garanti Fonu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’da konuşmasında 32.Şubeyi Malatya’da açtıklarını belirterek, 2006 yılından bugüne  Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kullandırılan kredi miktarının önemli seviyelere ulaştığını 37 banka ve finans kurumu ile çalışıldığını, kendilerinin kredi vermediklerini sadece kefalet verdiklerini söyledi.
 
MALATYA TİCARET BORSASI ZİYARETİ
 
Malatya'ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı ile birlikte Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. 
 
Ziyaret sırasında Suriye'deki karışıklığa değinen Hisarcıklıoğlu,  " İnşallah kardeşlerimiz biran önce huzura ve rahata kavuşurlar. Antakya, Hatay, İskenderun, Osmaniye ve Gaziantep açısından Suriye çok önemlidir. Suriye'nin bir başka önemli noktası, Ortadoğu'ya ulaşmada transit geçiş noktasıdır. Biran önce aklı selimle kendi vatandaşları arasındaki problemi, başka ülkelerin müdahalesi olmadan aklı selim galip gelir diye ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, "Esnaf ve sanayicinin dertlerini dinlemek için buradayız. Toplantının ülkemiz ve Malatyamıza hayırlı olmasını temenni ederim" dedi. 
 
Haber-Foto : Selahattin Gökatalay - Görüş

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız