SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halef-Selef Buluştu

A- A+ PAYLAŞ

Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Valisi Ulvi Saran'ı ziyaret etti

Yeşilyurt Belediye Başkan Mehmet Kavuk tarafından Yeşilyurt kiraz şenliklerine davet edilmesi nedeniyle Malatya'ya gelen ve bir dizi ziyaretlerde bulunan Malatya eski valisi şu anki Amasya Valisi Daşöz, valilik makamında Vali Saran'ı ziyaret etti. Daşöz burada yaptığı konuşmada, "İki yıl aradan sonra Malatya'yı ve sayın valimizi ziyaret etme imkanı buldum. Malatya'da dostluklarımız oldu. Gelişmeleri gördükçe mutlu oluyoruz. Sayın valimizi de uzun yıllardır tanıyorum zaten. Kendisinin başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Vali Ulvi Saran ise, "Malatya'da görev yaptıktan 2 yıl sonra bizleri ziyaret etmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnsanın görev yaptığı yere bir süre sonra gelmesi elbetteki heyecanlandırır" dedi.

Bu arada Amasya'da kurulan Planetaryum'un (uzay keşif küresi) Malatya'da da kurulması için çalışmaların başlatılmasına rağmen bu güne kadar bir gelişme olmamasıyla ilgili bir basın mensubunun sorusunu cevaplayan Vali Saran, "Yurt dışında bir Malatyalı iş adamımız planetaryum işini yapıyor. Amasya'ya yaptı. Malatya'ya yapalım dedik. İnşallah Malatya'ya da kuracağız" şeklinde konuştu.

CEMİYETE ZİYARET..

 

Amasya Valisi Daşöz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde de Malatya ile ilgili duygularını dile getirirken, "İki yıl sonra geldiğim Malatya'da, Beylerderesi köprüsü, kültür ve kongre merkezi'nin bittiğini gördük. Malatya'ya 3'ncü 5 yıldızlı otelin yapıldığını gördüm.  AVM ve Sümerpark'ın oralar civıl cıvıl. kısacası, Malatya büyükşehiri çoktan haketti"ifadelerini  kullandı.

 Amasya'dan da söz eden Vali Saran, Malatya'da uygulanan 91 bin dev öğrenci projesinin Amasya'da da 65 bin dev öğrenci şekilde yapıldığını ve burada da öğrencilerin birçok dev projeye imza attıklarını vurguladı. Amasya'nın  kültür ve turizm şehri olduğunu ifade eden Daşöz, 5 yılda 2 milyon turisti hedeflediklerini söyledi.

 Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, "Gazeteci arkadaşlarla Amasya'yı ziyaretimizde bizleri güzel şekilde ağırlayıp gezdiren sayın valimiz 2 yılda 2 bin'e yakın Malatyalının Amasya'ya geldiğini söyledi"diyerek, Malatya'ya yaptığı hizmetleri unutamayacaklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız