SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halef- Seleflerin Zor Günleri

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'u geçtiğimiz sezon çalıştıran eski teknik direktörleri Ziya Doğan, Feyyaz Uçar ve Ümit Kayıhan zor günler yaşıyor. Geçtiğimiz sezon Malatyaspor'daki kötü gidiş üzerine takımla yolları ayrılan Ziya Doğan'ın birkaç hafta önce başına geçtiği Trabzonspor, Gençlerbirliği karşısında 3-0'lık yenilgi alınca ve takımının sergilediği futbol beğenilmeyince eleştirilere maruz kaldı.

Malatyaspor'un önceki sezona başladığı Feyyaz Uçar, Lig A'da çalıştırmakta olduğu Karşıyaka'nın kendi sahasında Orduspor'a 1-0 yenilmesinin ardından istifa ettiğini açıkladı. Feyyaz Uçar'ın geçtiğimiz sezon Malatyaspor'dan ayrılmasının ardından yerine Ziya Doğan getirilmişti.

Malatyaspor'un geçtiğimiz sezon Süper Ligde kalma mücadelesinde Ziya Doğan'ın başarısız grafiği ve takımla yollarının ayrılmasının ardından Malatyaspor'un başına getirilen ve son 10 hafta takımın başında kalan Ümit Kayıhan da, bu sezon çalıştırmakta olduğu Kocaelispor'daki görevinden istifasını açıkladı.

FEYYAZ UÇAR..
Türk Telekom Lig A'da mücadele eden Karşıyaka'nın teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Orduspor mağlubiyetinin ardından görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Maçtan sonra Karşıyakalı taraftarlar yönetim ve futbolcular aleyhine tezahürat yaparken Feyyaz Uçar'a destek veren tezahüratlar yaptı.

Karşıyaka ile Orduspor İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşıyakalı taraftarlar kapalı tribünün bir bölümünü doldururken, açık tribünde az sayıda izleyici yer aldı. Maçı kale arkasında 50 kadar Orduspor taraftarı izledi. Orduspor, Şenol'un 55. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılan taraf oldu. Maç sonrasında Karşıyaka taraftarları, yönetim ve futbolcular aleyhine tezahürat yaparken, Feyyaz Uçar'a destek verdi. Taraftarların 'Uçur bizi Feyyaz' şeklindeki tezahüratlarına Feyyaz Uçar, el sallayarak cevap verdi.

Maç sonunda basın toplantısına son derece üzgün ve sinirli bir şekilde gelen Feyyaz Uçar, Karşıyaka'da güzel günler geçirdiğini belirterek, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Karşıyaka'ya başarılar dileyen genç teknik adam, "Bu kararımdan kesinlikle dönmeyeceğim" dedi. Yaptığı kısa açıklamanın ardından salondan ayrılan Feyyaz Uçar, soyunma odası koridorlarında basın mensuplarıyla bayramlaşarak vedalaştı.

KAYIHAN..
Sahasında ağırladığı Akçaabat Sebatspor'u 3-1 mağlup eden Türk Telekom Lig A takımlarından Kocaelispor'da, teknik direktör Ümit Kayıhan görevi bıraktığını açıkladı.

Futbolcular tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Ümit Kayıhan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, yeşil-siyahlı taraftarların maç sırasında sürekli küfürlerine maruz kaldığını söyledi.

"Maç kaybediyoruz küfür yiyorum, berabere kalıyoruz küfür yiyorum, galip geliyoruz yine küfür yiyorum" diye konuşan Kayıhan, "Artık bu şartlar altında Kocaelispor'da görev almam mümkün değil. Kocaelispor'un menfaatleri için görevi bırakıyorum. Hiç kimse Kocaelispor'dan üstün değildir. Buraya çalışmaya ve Kocaelispor'u başarılı kılmaya geldim. Küfür yemeye değil." şeklinde konuştu.

Ümit Kayıhan'ın istifa ettiği haberini alan Kocaelispor Kulübü Başkanı Mustafa Ekşi, toplantının yapıldığı odaya gelerek Kayıhan'ı bu kararından vazgeçirmeye çalıştı.

ZİYA DOĞAN..
deplasmanda oynadığı Gençlerbirliği müsabakasında rakibine 3-0 mağlup olarak sezonun en farklı yenilgisini alırken, Teknik Direktör Ziya Doğan ise bu sezon Trabzonspor'da göreve başladığından beri ilk yenilgisini almış oldu.

Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ne 3-0'lık skor ile mağlup olarak sezonun en farklı mağlubiyetini elde eden Trabzonspor, en son farklı yenilgisini 19 Kasım 2005'de cezası nedeniyle seyircisiz oynanan Diyarbakırspor maçında 3-0'lık skor ile yine deplasmanda elde ederken, Trabzonspor söz konusu dönemden bugüne kadar farklı bir skor almamıştı. Maçın başlama düdüğü ile golün bir olduğu karşılaşmada Trabzonspor 22 saniyede gol yiyerek tarihinin en erken golünü yerken, Doğan ile bordo-mavili takım bir ilk daha yaşamış oldu.

27 Kasım 2004 tarihinde oynanan ve 1-1 Konyaspor- Trabzonspor maçı sonrası görevinden istifa ederek ayrılan Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, 1.5 yıl aradan sonra tekrar 7 Eylül 2006 tarihinde sözleşme imzalayarak ikinci kez bordo-mavili takımda görev yapan Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş gibi teknik adamlarla aynı kaderi paylaştı. Bordo-mavili takımın taraftarı tarafından da çok sevilen Doğan, ilk geldiği günkü havayı Trabzonspor'da yakalamanın heycanını yaşarken, eski takımı olan Gençlerbirliği karşısına yenilmezlik ünvanıyla çıktığı maçta 3-0'lık yenilgiyle sahadan ayrıldı ve bu sezonki ilk yenilgisini aldı.

Sebastiao Lazaroni ile yollarını ayırıp aynı gün teknik direktör Ziya Doğan ile anlaşan Trabzonspor yönetim kurulu Doğan ile iyi bir çıkış yakalayarak havaya girerken, bu çıkış Gençlerbirliği maçında son buldu. Doğan ile Trabzonspor oynadığı 6 lig maçında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1'de yenilgi aldı. Attığı 12 gole karşılık kalesinde ise 10 gol gördü ve 11 puan topladı.

Teknik Direktör Ziya Doğan'ın Trabzonspor takımının başında Turkcell Süper Ligi'nde çıktı maçlarda aldığı sonuçları şöyle:

5. Hafta. Beşiktaş- Trabzonspor: 2-3, 6. Hafta: Trabzonspor-Konyaspor: 1-1, 7.Hafta. Trabzonspor-Galatasaray: 3-1, 8. Hafta. Ankaragücü-Trabzonspor: 2-2, 9.Hafta, Trabzonspor - Kayseri Ernciyesspor: 3-1, 10 Hafta, Gençlerbirliği - Trabzonspor: 3-0.

Ziya Doğan'lı Trabzonspor, UEFA Kupası 1. Tur rövanş maçında karşılaştığı İspanya temsilcisi Osasuna karşısında 2-2 ve 0-0'lık sonuçlar alarak rakibine yenilmeden kupaya veda etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız