SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halen Hazmedemiyorum..'

A- A+ PAYLAŞ

CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ESOB’u ziyaretinde basın mensuplarının Sümerbank ile ilgili sorularını yanıtladı. Aslanoğlu bir basın mensubu, CHP lideri Baykal’ın konuşmasında dile getirdiği Sümerbank’ın 6.5 milyon dolara satıldığına ilişkin olarak, fabrikayı alan Girişim Grubunda hissedar olan Mustafa Başdemir’in burayı 11.5 milyon dolara aldıklarına ilişkin iddialarını sordu.

Aslanoğlu, Sümerbank’ın, ilk özelleştirme girişiminde yaklaşık 12 milyon dolar teklif eden Şahin Nalbant’a satışının gerçekleşmediğini hatırlatarak, “ Sümerbank’ın daha önce yaklaşık 12 milyon dolara satışı yapılmayan bölümünü daha sonra 6.4 milyon dolara sattılar. Tabii daha sonra sosyal tesisleri de ayrıca ihale edildi ve aynı girişim gurubu tarafından alındı ve böylece belirttikleri rakam ortaya çıktı. Oysa daha önce ilk satışı 12 milyon dolara yapılan alan bu gruba 6.4 milyon dolara satıldı.” dedi.

Aslanoğlu, kendilerinin özelleştirmeye karşı olmadıklarını, sadece özelleştirmenin mantığına karşı oldukları , ancak bazı değerlerin özelleştirilmemesi gerektiğini , Sümerbank’ın özelleştirilmesinde de buranın işletmeye açılacağının belirtilmesine rağmen bunun yerine getirilmediğini belirterek, "2004 yılında da yerel seçimler öncesinde iş için başvuru formu dağıttılar. 10 bin adet iş başvuru formu dağıtılmasını halen hazmedemiyorum. Malatya halkını kimse kandırmasın. Gerekirse bazı yerleri bedava verelim ama önemli olan üretime kazandırılması. Malatya halkının yanında olanlara bizde yardımcı oluruz” dedi.

Bu arada ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Eğer Sümerbank, sanayi alanı değil de, ticaret ve konut alanı olarak satışa sunulsaydı, 11 milyon dolar yerine 100 milyon dolara satılırdı" dedi. Keskin ayrıca, Aslanoğlu'nu sürekli esnafın arasında gördüklerini belirterek, "Malatyalıların gönlünde taht kurmuştur. Malatya meselelerine sahip çıkmaktadır. Çok duyarlı bir milletvekilimizdir. Bundan sonrada başarılı olacağına inancımız tamdır. Malatya için hizmet edeceğine inanıyoruz. Bazı yeşil alanların kapatılması konusunda da daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Sümerbank Malatya Fabrikası, özelleştirme adı altında 6.4 milyon dolara vadeli olarak Girişim Grubu diye adlandırılan bir gruba satılmış, satışa tepkiler yükselince, söz konusu grup 5 yılda ödeyebileceği satış rakamını, toplam 5.5 milyon dolar olarak peşin ödeyip, fabrikanın tapusunu almıştı. Fabrikanın işletilme taahhüdüne de uyulmayıp, imar düzenlemelerine girişilmiş, imar düzenlemeleri de eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi döneminde mahkeme konusu yapılmıştı. 2004 yerel seçimleri öncesinde Sümerbank'ın yeniden çalıştırılacağı ve işçi alınacağı haberleriyle çok sayıda başvuru formu dağıtılmış, ancak seçimden sonra bu konuda hiçbir girişim olmamıştı. Grubun istediği imar değişiklikleri konusunda da mevcut belediye başkanı Cemal Akın'ın "sıcak yaklaştığı" biliniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız