SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halepçe- Yeşilyurt Kardeş"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:13:47
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin  "Ah Halepçe" isimli konferansa Yeşilyurt Belediyesince davet edilen Halepçe Belediye Başkanı H. Kerem Muhammed Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ı makamında ziyaret etti.

Yeşilyurt Belediyesi, 16 Mart 1988 yılında Halepçe’de yaşanan ve binlerce masum insanın can verdiği katliamı anlamak ve anlatmak için bugün Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda saat: 19.00'da yapılacak "Ah Halepçe" konulu konferansa onur konuğu olarak davet ettiği Halepçe Belediye Başkanı H. Kerem Muhammed Malatya'ya gelerek ilimizde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

H. KEREM MUHAMMED, “HALEPÇE ARTIK BARIŞI SİMGELEYEN YARINLARA UMUTLA BAKAN İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR ŞEHİR”

Bu kapsamada Yeşilyurt Belediyesini ziyaret eden Halepçe Belediye Başkanı Muhammed yaptığı konuşmada, "1988 yılında Halepçe’de yaşanan insanlık dramında Halepçe’de insanlığın öldürülmeye çalışıldığını herkes biliyor. Ama bugün Halepçe’de İnsanlık ölmedi, Halepçe artık barışı simgeleyen yarınlara umutla bakan insanların yaşadığı bir şehir oldu. Ben Halepçe Katliamını önemseyen ve bu konuda konferans düzenleyerek Halepçe dramını tüm Dünya’ya Malatya'dan duyurmak isteyen Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsem azdır. Bizi davet ettiniz ve bizde Malatya'ya geldik. Göstermiş olduğunuz misafirperverlikten dolayı çok memnun kaldık. Allah başarılarınızın devamını daim kılsın" dedi.

POLAT, "HALEPÇE İLE KARDEŞ İLÇE OLMAK BİZİM İÇİN GURUR VESİLESİDİR"

Ziyarete ev sahipliği yapan Başkan Polat ise, " Halepçe bizim için simge yerlerden bir tanesidir, bizim gençlik yıllarımızda Irak’ta Saddam Hüseyin’in zulmü hüküm sürmekteydi.  Ayrıca İran ile Irak arasında savaş vardı, 27 yıl önce yaşadığımız Halepçe katliamında çoluk, çocuk, genç, yaşlı kimyasal bomba kullanılarak bir şehir yok edilmekle yüz yüze kalmıştı. 

Yüce Rabbimiz Mü’minler ancak kardeştir. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin demektedir. Halepçe ile bizim dini bağımız var, ayrıca aynı bölgenin insanı olarak aramızda kardeşlik hukukun çok ileri olduğu bir bölgemizdir. Halepçe ve Yeşilyurt'un kardeş ilçe olması Yeşilyurt için gurur duyulacak bir gelişmedir" dedi.

BARIŞ TRENİ..

Bu arada Milli Birlik-Kardeşlik Projesi ve Çözüm Sürecine destek vermek amacıyla İstanbul’dan yola çıkarak şehir şehir dolaşan Barış Treni aktivistleriyle Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Şahin Tepesi Sosyal Tesislerinde bir araya geldi. 

Barışa Bak Derneği'nin organize ettiği ve içinde bir çok barış gönüllüsünün içinde bulunduğu Barış Treni İstanbul'dan yola çıkarak İzmit, Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Sivas’tan sonra sekizinci molasını Malatya'da vermişti.

Malatya Tren Garında coşkulu bir kalabalık tarafından çiçekle karşılanan Barış Treni Gönülleri gün boyunca çeşitli etkinliklere katılırken, akşamda Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri'nde buluştular.

Barış Gönüllerini Yeşilyurt İlçesindeki Şahin Tepesinde ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, konuklarıyla tek tek ilgilendi ve sohbet etti.

Malatya’da çok iyi ağırlandıkları için mutlu olduklarını ifade eden Barış Treni Platform Sözcüsü Cengiz Ağhan, Malatya’nın Barışa verdiği desteğin hiç unutulmayacağını belirtti.

Barış Treni ekibini gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür eden Cengiz Ağhan “Barış Treninin sekizinci durağı Malatya oldu. Malatya Tren Garına girdiğimiz anda Mülki İdare Amirleri, Sivil Toplum Kuruşlarının temsilcileri, Belediye Yetkilileri ve halkın gösterdiği ilgi ve alaka bizi motive etti ve enerjimizin yerine gelmesini sağladı. Bizi çok iyi karşılayan ve ağırlayan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Malatya’nın Barış sürecine verdiği destek hiç unutulmayacaktır, buradan Diyarbakır’a sizlerin selamını götüreceğiz” dedi.

Barış Treni Gönüllülerin verdiği mücadeleye saygı duyduğunu ve desteklediğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, barışa tüm kesimlerin destek vermesi gerektiğini vurguladı.

Çözüm sürecine destek vermek için İstanbul’dan yola çıkarak Malatya’ya kadar gelen Barış Treni gönüllerini Malatya’da ağırladıkları için mutlu olduklarını söyleyen Hacı Uğur Polat, “Barışa hepimizin ses ve destek vermesi gerekmektedir. Devletimizin irade ortaya koyması, barış için çaba harcaması ve bunun üzerine çözüm sürecinin üzerine iradeli bir şekilde devam etmesi hepimiz için önemlidir. Asıl önemli nokta ise çözüm süreci için atılan adımlara sivil inisiyatif ve sivil gücün sahip çıkması, desteklemesidir. Hükümetler karar alır bu kararların asıl uygulayıcısı olan halktır, millettir, vatandaşlardır. Bu açıdan bakılacak olursa Barış Treni ekibi olarak sizin bu iradenize saygı duyuyorum. Sizi burada ağırlamaktan mutlu olduk “ dedi.

Barış Treninde yer alan aktivistler ve barış gönülleri, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile bol bol fotoğraf çektirirken, gösterilen yakınlıktan dolayı teşekkür ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız