SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halı Kesimi Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-03-06 04:19:32
Halı Kesimi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Halı Kursu’nda yapılan dokuma halıların kesimi yapıldı. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, unutulmaya yüz tutmuş ve kültürümüzün önemli parçası olan mesleklerin yaşatılması için bu tür kursların devam edeceğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi, İŞKUR ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yaşatılmasına yönelik Dokuma Halı Kursu açılarak, kursiyerler tarafından yapılan halıların kesimi yapıldı. Sancaktar Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Yaşar Karataş, Nevzat Aslan, Halk Eğitim Müdürlüğü görevlileri, belediye birim müdürleri ve kursiyerler katıldı. Burada konuşan İŞKUR Malatya İl Müdürü Vahap Toman, kursların önemine dikkat çekerek, “Öncelikle bu imkânı bize sunan Battalgazi Belediye Başkanım Selahattin Gürkan’a, Halk Eğitim Müdürümüze kurum ve şahsım adına şükranlarımı arz ediyorum. Bu kurslarımız 69 günlük kısa bir süre için olsa bile, devletin ve hükümetin siz dezavantajlı kadınlarımızın arkasında olduğunun bir göstergesidir. Bunun devamlılık kazanması ve yeni bir kurs adı altında 6 ay sonra yine beraber olma ihtimalimiz var.  Size desteklerimiz devam edecektir. Ben bu kursların çok anlamlı olduğunu ve güzel işlere yaradığını görmüş bulunmaktayım” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, unutulmaya yüz tutmuş ve kültürümüzün önemli parçası olan mesleklerin yaşatılması için açılan kursların önemine dikkat çekerek, “Bizler birlik bütünlük içinde Malatya’mız için elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bugün Battalgazi Belediyesi olarak hizmetler noktasında yok olmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılması noktasında ve el sanatları ile ilgili meslek edindirme kurslarında büyük merhale kat ettik. Gerek SODES, gerek KOSGEB, gerekse Halk Eğitim, gerekse İŞKUR ile yaptığımız projelerde, 3 binin üzerinde kursiyerlerimize iş ve meslek ve girişimcilik eğitimleri sunduk. Belediye çalışanlarımızın ve İŞKUR personelini kutluyorum. Ayrıca İŞKUR ile birlikte yaptığımız protokol çerçevesinde halı ve benzeri meslek edindirme kurslarımızda kursiyerlerimize günlük 20 lira ve onların ferdi kaza grup sigortaları ve genel sağlık sigortası anlamında da sigortalarının yapıldığını görüyoruz. Bu hem kursiyerlerimizin sosyal güvencesi açısından, hem zamanını iş ve meslek öğrenmeye,  ailelerine maddi katkı sağlama anlamında önemli bir kazanım elde etmektedirler. Bu anlamda İŞKUR Müdürlüğü’nün çaba ve gayretlerini kutluyorum. 48 kursiyerimiz yaptığı çalışmaları sergilemişler. Biz o halı kesim töreni için buraya geldik. İnşallah el emeği göz nuru dökerek yaptığınız bu halıları biz göreceğiz, birlikte keseceğiz. Mesleğin sürekliliğini devam ettirme noktasında gerek Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün çalışmaları, gerek diğer partnerlerimizle ortak çalışmaları birlikte yürüteceğiz” diye konuştu.

Başkan Gürkan’ın yaptığı konuşma sonrası dokuması tamamlanan halıların kesimi yapıldı.

Bülten

h1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız