SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halı Kursiyerlerine Klasik Müzik

0
Güncellendi - 2017-08-02 20:28:24
Halı Kursiyerlerine Klasik Müzik
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Kent Konseyi Bayan Meclisinin daveti üzerine Malatya’ya gelen klasik müzik sanatçısı Selin Demirel, Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasında klasik müzik dinletisi düzenledi.

GENÇ MÜZİSYEN DEMİREL, GÜNDÜZBEYLİ BAYAN VE ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GELDİ

Bayanlara yönelik eğitim, sosyal ve kültürel hizmetlerine devam eden Yeşilyurt Kent Konseyi Bayan Meclisi, Almanya, İsviçre, Macaristan, İtalya, Litvanya ve Türkiye’nin farklı kentlerinde konserler düzenleyen 19 yaşındaki klasik müzik sanatçısı Selin Demirel’i Gündüzbey’li bayan ve çocuklarla buluşturdu.

ÇOCUKLARIN KLASİK MÜZİK SEVGİSİ GÖRÜLMEYE DEĞER

Özel bir proje kapsamında Anadolu’nun farklı kentlerinde etkinlikler düzenleyen Sanatçı Selin Demirel, Gündüzbey Yeşilkonak Hizmet Binasının toplantı salonunda gerçekleşen müzik dinletisinde öncelikle çocuklarla bir araya geldi. Sekiz yaşında gitar çalarak sanat yaşamına adım attığını ifade eden genç müzisyen, 1400 yılında icat edilen müzik aleti çello başta olmak üzere klasik müzik üzerine bilgiler paylaştı.

KLASİK MÜZİK DİNLETİSİNE BÜYÜK İLGİ

Genç yaşına rağmen hayatını keman çalarak, klasik müzik konserleri düzenleyerek geçiren sanatçı Selin Demirel, çocuklarla sohbetinin ardından birbirinden güzel eserlerin yer aldığını dinletisini gerçekleştirdi. Çocukların yoğun ilgi gösterdikleri dinleti sırasında genç müzisyenin performansı büyük beğeni toplarken, çocuklarda dinleti sırasında neşeli anlar yaşadılar.

HALI DOKUMA TEZGÂHLARI ARASINDA KLASİK MÜZİK SUNUMU

Yeşilyurt Belediyesi tarafından başlatılan “Yeşilyurt Meslek Ediniyor” projesi kapsamında Gündüzbey Yeşil Konak Hizmet Binasında devam eden Halı Dokuma Kursuna katılan bayanlara sürpriz yapan genç sanatçı Selin Demirel, mini bir konser verdi. Bayanlar bir yandan halı dokurken diğer yandan klasik müzik dinlediler.

Müzikle birlikte farklı bir atmosferin hâkim olduğu halı dokuma kursuna katılan bayanlar Selin Demirel’e teşekkürlerini sundular.

“YEŞİLYURT İLÇESİNDE OLMAKTAN SON DERECE MUTLUYUM”

Kendisini Malatyalılarla buluşturan Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisine teşekkür eden genç müzisyen, “ Almanya’nın Hannover kentinde yaşıyorum ve burada aldığım eğitimi ülkemdeki bayanlara ve çocuklara aktarmak amacıyla Anadolu’nun farklı kentlerini geziyorum, konserler veriyorum. Yeşilyurt Kent Konseyi Kadın Meclisinin daveti üzerine Malatya’ya geldim. Gündüzbey Yeşilkonak’ta bayanlar ve çocuklarla bir araya geldik, sohbet ettik, çelloyu anlattım, mini bir konser verdim, çok eğlenceli geçti. Halı dokuyan bayanlarımıza kurs sırasında klasik müzik çaldım çok beğendiler. Yeşilyurt İlçesinde olmaktan son derece keyif aldım. Klasik müziğe karşı ilgi duyan, destek olan ve bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür projelere devam etmek istiyorum” diye konuştu.

GENÇ MÜZİSYENİN BAŞARILARI GÖZ DOLDURUYOR

24 Nisan 1998 yılında İstanbul’da dünyaya geldiğini, sekiz yaşında gitar çalmaya başladığını, 11 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarında Prof.Eldar İskenderov ile viyolonsel eğitimi aldığını ifade eden Demirel, 2013 yılının mayıs ayında Yeditepe Üniversitesinin Orhan Şallıel yönetimindeki senfoni orkestrasında gençlik konseri solisti olarak seçildiğini söyledi.

Türkiye ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinde düzenlenen konserlerde sahne aldığını hatırlatan sanatçı Demirel, klasik müziğe karşı çok büyük bir sevgisinin olduğunu söylerken, “J.Christıan Bach Çello Konçertosunu orkestra ile seslendirdim, 2016 yılında Collegium Musicum der VHS Reckenber-Ems orkestrası ile Haydn 1 numaralı Vıyolonsel konçertosunu seslendirdim. Detmold Hoschschule für Müzik Yüksek Okulunda üstün yetenekli genç öğrenci bölümünü burslu olarak kazandım. Burada Prof.Alexander Gebert’in sınıfında okudum. 2016 yılında buradan başarıyla mezun oldum. Detmold’de aldığım doğaçlama eğitim ile doğaçlama yeteneğimi geliştirip konserlerde solo eserlerin yanında doğaçlama performansımı başarıyla sergilediğime inanıyorum. Bunun yanı sıra Edirne’de her yıl düzenlenen 17.Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği yarışmasında üçüncülüğü elde ettim” diye konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız