SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Haliç İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:23:32
Haliç İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Haliç Yat Limanı ve kompleksi Projesi için yapılan ihalede en yüksek teklif 1 milyar 346 milyon dolar ile Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Girişim Grubu verdi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca gerçekleştirilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi ihalesi 20 dakika sürdü. İhaleye; Cengiz İnşaat-Taca İnşaat-Galeri Kristal ile Sembol Uluslararası

Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik ortak girişim grupları teklif verdi. 20 tur süren ihalede en yüksek teklifi 1 milyar 346 milyon dolarla Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu verdi. Teklife KDV de ekleneceği kaydedildi. İhalede en yüksek bedeli veren firmanın teklifi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayına sunulacak ve Yıldırım'ın onaylaması halinde ihale sonuçlandırılacak.

İhaleyi alan grup adına bir açıklama yapan Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, bugün yapılan ihalede firmamız birinci geldiğini belirterek, "Umut ederiz ki bakanlık bilahare bizim lehimize takdirini kullanır ve biz bu ihalenin kazanan tarafı olmuş oluruz. Amacımız ülkemize çok önemli bir değer kazandırmaktır. Çünkü biliyorsunuz ki dünyanın bir çok gelişmiş ülkesine seyahat ettiğinizde önemli projeleri size gitmeden anlatırlar bizde İstanbul'a öyle bir şey kazandırmak istiyoruz. Turizmdeki referanslarımız ortada, dünyanını değişik bölgelerdeki eserlerimiz hepiniz tarafından biliniyor. Amacımız dünyanın en önemli şehrinde; İstanbul'da, tarihi yarımadasıyla karşı karşıya Goldenhorn dediğimiz belki de tarihin en değerli ticaret alanı içerisinde yer alan Haliç Yat Limanı Projesi bizim tarafımızdan çok önemli bir vizyonla bu ülkeye kazandırılacak" dedi.

Tamince, bedelin biraz beklentilerin üzerinde olduğunu belirterek şunları dedi:

"Ama umut ediyorum ki biz bunun altından kalkarız ortaklarımızla beraber. Dünyadaki tecrübeli insanları mutlaka yanımıza almış olacağız, önemli markaları yanımıza almış olacağız, İstanbul'daki doğa ve kültürel varlıklara sahip çıkan birimlerle mutlaka çok önemli istişareler etmiş olacağız. Bu İstanbul'umuz için bir örnek teşkil etsin. Biz bu projeyi doğru geliştirebilirsek eminim ki gerideki alanlarda ona göre yapılanır, daha iyi yapmak için insanlarımız gayret gösterir, yarış içinde olur."

Gazetecilerin bir sorusu üzerine Tamince, sivil toplum örgütleriyle bağlantıya geçeceklerini vurgulayarak "Neticede İstanbul'a bir şey kazandırılacak. Çok önemli bir kültürel merkez. Tarihin adeta göbeğinde yer alan mekan. İstiyoruz ki, insanlar benim çocuklarımı da torunlarıma da desinler ki helal olsun böyle bir şey kazandırdılar İstanbul'a diye. İstanbul'da ülkiemiz de buna çok layık. Öyle önemli bir turizm projesi geliştirelim ki 1 milyon artı turist gelmiş olsun, bu konuda da iddialıyız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın referansıdır" diye konuştu.

" Ödeme nasıl olacak? maliyet nedir?" şeklinde bir soruya ise Tamince, "1 milyar TL civarında yatırım ön görüyoruz, önümüzde 3-4yıl bir süre var bu süre içerisinde ne olacağını göreceğiz.

Ödeme koşuları bir plan Eşit taksitlerle ödenecektir" şeklinde cevap verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız