SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halimiz Perişan!'

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl Mart ayında toplu açılış ve temel atma törenleri kapsamında temelini attığı ve Mart 2009’daki yerel seçim öncesi, alt -üst yapısı tamamlanmadan hizmete açılan ve AB standartlarında bir proje olduğu öne sürülen yeni Sebze ve Meyve Hali’nde aradan uzun bir süre geçmesine rağmen sıkıntılar sürüyor. Esnaflar Belediye yönetimine ve AKP’li vekillere tepkili. CHP İl başkanı Celal Berktaş ve beraberindeki heyet yeni Hal Binasına giderek esnafların sorunlarını dinledi ve sorunları ilgili mercilere ulaştıracağını söyledi.

CHP İl başkanı Celal Berktaş, İlçe başkanı Abdullah Salkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile hal esnafını ziyaret etti. Esnaf tarafından karşılanan İl başkanı Berktaş, esnafları tek tek gezdi ve onların sorunlarını dinledi. Dernek başkanı Eryılmaz; yaptığı konuşma “En büyük sorunumuz hal’in üstünün kapatılmaması. Yağan yağmur ürünlerimize zarar veriyor. Yarın kar tipi gelecek o zaman da ürünlerimiz donacak. Yöneticilerimiz gelip gidiyor ama ortada bir şey yok. Geçenlerde yine geldiler ve ölçüler alıp gittiler. ‘Ne zaman başlanacak ve ne kadar sürüde biter?’ sorularımıza yanıt bile vermediler. Çöküntüler devam ediyor. Drenaj kanalları sağlıklı kurulmamış ve yeterince çalışmıyor. Tabiri caizse hal esnafını unuttular.” diye konuştu.

Bazı esnaflar da“ Nisan ayı başında hal binasını ziyaret eden milletvekilimiz Ömer Faruk Öz ‘30 Ağustos’da çatınız bitmiş olacak’ diye söylemesine rağmen halimiz ortada. Dert bir değil ki hangisini sayalım,. Çatımızın olmamasını mı, ilkel toplumlarda görülebilen çadırlarla ürünlerimizi yağmurdan yaştan korumayı mı, çöküntüleri mi, boru patlamalarını mı, en ufak bir yağışta dahi sular altında kalan depolarımızı mı? Hangisini sayalım. Seçimden önce alelacele açtılar ve bizleri tam manasıyla unuttular” diye konuştular.

Yeni Hal binasını ortamının hiç de hijyenik ortam olmadığını ve bu hijyenik olmayan ortamda ürünlerini piyasaya arz ettiklerini söyleyen esnaflar “ Sağlık müdürlüğü nerede? Bu ortamda yiyecek ürünleri satılır mı? Ayrıca genetiği değiştirilmiş ürünler konusu var. Tarım Müdürlüğü bu konuda bizleri bilgilendirmedi. Gelen ürünlerin GDO’lu mu değil mi bilmiyoruz bile. Tarım Müdürlüğü’nün bu konuda bizleri bilgilendirmeleri gerekmez mi?” diyerek Sağlık ve Tarım Müdürlüklerini görevlerini yapmamakla suçladılar.

Özeleştiri yapan bazı esnaflar da “ Yapıldığı zaman hakkımızı aramadık. En iyi yerdeki dükkânı kapma yarışına girdik. Böyle olacağını hiç düşünmedik hala da düşünmüyoruz. Arkadaşlarımız samimilerse 15- 20 gün mal getirmeyelim, kepenklerimizi indirelim” diyerek sorunlarının bir an önce çözümü için ortak eylem yapılmasını istediler.

Eski dernek başkanı İzzet Aslan “Esas proje uygulanmadı. Esas projede drenaj halin ortasından geçiyordu ve kot farkları yoktu. Ama uygulanan proje de kot farkları bir metreden fazla, drenaj kanalları ise olması gereken yerde değil ve sağlıklı çalışmıyor. O dönemde bunları dillendirdik ama bizleri dinlemediler. Kendi bildiklerini okuyorlar bizleri hiç dinlemiyorlar” diye konuştu.

CHP İl başkanı Berktaş yaptığı değerlendirme konuşmasında “Malatya hepimizin, sorunlar hepimizin. Malatya’mıza hep birlikte sahip çıkacağız. Buradan belediye başkanımıza ve AKP İl başkanına sesleniyorum. Gelin buradaki esnafımızın halini görün. Seçim öncesi alelacele açtığınız Hal binasını ve esnafının durumunu görünüz. Gerçekler masa başında attığınız nutuklarda değil burada. Biz CHP olarak sorunların giderilmesi konusunda kararlı tavrımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Aynı şekilde hal esnafının sorunlarının çözümü için sonuna kadar yanlarında olacağız.” dedi.

HABER-FOTO: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız