SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hal'in Hali Perişan!

A- A+ PAYLAŞ

Temeli toplu açılış kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 2009 yerel seçimleri öncesi alt ve üst yapısı tamamlanmadan şatafatlı bir törenle hizmete açılan yeni Şehir Mezarlığı karşısındaki Yaş Sebze ve Meyve halindeki perişanlık aradan bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen artarak sürüyor.

Yaş sebze ve meyve halinin alt ve üst yapısının iyileştirilmesi kapsamında yürütülen inşaat faaliyetleri nedeniyle kesilen su ve kapatılan tuvaletler hal esnafının yanı sıra hizmet alan vatandaşları da sıkıntıya soktu.

Konu ile ilgili olarak konuşan esnaflar “Yaklaşık 20 gündür suyumuz kesik ve tuvaletlerimiz kapandı. İşyerlerimiz leş gibi kokmaya başladı. Bırakın müşteriyi biz bile işyerlerimize giremiyoruz.”diye yakındılar.

Esnaflar ayrıca “Tuvalet konusu ise daha bir facia. Zorunlu ihtiyacımız olan tuvalet için 600 metreden fazla uzaklıkta olan mezarlığa gidiyoruz. Yakın bir mesafe değil ki, aramızda şeker hastası olanlar var. Böyle yönetim anlayışı olmaz. Madem inşaatı başlatıyorsunuz, prefabrik bir iki tuvalet yaparsınız ve suyu bağlarsınız. Bu insana ve insan haklarına saygının bir gereğidir. Bunların insana saygısı bile yok” diye konuştular.

Bazı esnaflar da “AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz 2009 Nisan’ında yaptığı hal ziyareti esnasında yeni halin çatısının 2009 Ağustos’una kadar bitirileceği sözünü verdi. Belediye Başkanı ve başkan yardımcıları da zaman zaman gelip gidiyorlar ve en kısa zamanda yapılacak sözünü veriyorlar ama aradan bir yıldan fazla zaman geçti. Sorunlarımız azalacağına gittikçe çoğalıyor." dediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız