SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halk Desteğine İhtiyacımız Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ve Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından, Yıldıztepe Mahalle sakinleri için suçların önlenmesine yönelik bir seminer verildi.

Kanuni İlköğretim Okulu'nda Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mesut Bilgeç tarafından verilen seminere, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’ın eşi Nurten Akın, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Toplum Destekli Polislik Bürosu olarak 11 ay içerisinde 2 bin işyeri ve bin 595 evi bilgilendirmek amacıyla ziyaret ettiklerini söyleyen Büro Amiri Mesut Bilgeç, "Faaliyetlerimizin başarılı olması için halkın desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Malatya'daki suçların yüzde 55'inin evden hırsızlık olduğu belirtilen toplantıda hırsızlık olayları ile karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

Toplantıda ayrıca; apartman giriş kapılarının kapalı tutulması, kapıya gelenlerin tanınmıyorsa kapının açılmaması, uzun süreli evden ayrılmak gerekiyorsa fatura ve mektupların güvenilen bir komşunun almasının sağlanması gibi konularda mahalle sakinleri bilgilendirildi.

Günlük vukuat raporlarında en çok işlenen suçlar olan hırsızlık ve dolandırıcılıktan sonra "Aile İçi Şiddet" ve "İntihara Teşebbüs" olduğunu söyleyen Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mesut Bilgeç, bu problemlerin önlenmesinde mahalle sakinlerinin desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Ayrıca, karşılaştıkları sorunlarda 155 Polis İmdat telefonunu mutlaka aramalarını tavsiye eden Bilgeç, toplumun huzuru için 24 saat çalıştıklarını ihtiyaç duyulan her anda vatandaşın yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Suç olgusunun verdiği zararların büyük kayıplara neden olduğunu ve geri getirilemediğini söyleyen Bilgeç, suçu önleme çalışmalarının daha ucuz yöntemler olduğunu belirterek suçluların yakalanmasında vatandaşın desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız