SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Eğitim Protestosu

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:46:51
Halk Eğitim Protestosu
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Müdürlüğü binasından taşınması ve Halk Eğitim Müdürü Vahap Çelik ve Müdür Yardımcısı Ömer Abaylı tayinlerinin çıkarılması nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Halk Eğitim Müdürlüğü çalışanı ve kursiyerler adına basın açıklamasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde yapan Rukiye Han, “Doğanşehir Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Vahap Çelik İle Müdür Yardımcısı Ömer Abaylı, geçerli bir mazeret bile gösterilmeksizin sürgüne gönderilmiştir” iddiasında bulundu.

“Özellikle kadın istihdamını çok önemseyerek istihdama yönelik kurslar başta olmak üzere bölge halkının tüm kurs isteklerine cevap vermiş gecesini gündüzüne katarak, yorulmadan usanmadan, çalışmalarına devam eden Vahap Çelik, Muammer Şahin Zafer İlkokulu’nun bodrum katına hapis edilmiş, çalışmalarının engellenmesi sağlanmıştır “ diyen Han, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu keyfi uygulama SODES projesini bahane dilerek yapılmış olup incelenmesi halinde ortaya çıkacaktır. Ayrıca 222 sayılı ilköğretim ve eğitim kanununun 81. maddesi gereğince ilkokul ya da ilköğretim okullarının halk eğitim merkezleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri’nin faaliyetlerinde kullanılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının muvafakatı zorunludur. Bu yapılan gayri adil ve gayrı resmi uygulamalarının ortadan kaldırılması gerekmektedir.”

Daha sonra gurup bir süre Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde alkışla uygulamayı protesto etti ve müdürlerinin gitmemesi için yetkili yerlere iletilmek üzere imza toplandı.

Gurup, daha sonra sessizce dağıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız