SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halk İle Alay Etmeyin"

0
Güncellendi - 2017-03-28 01:01:20
A- A+ PAYLAŞ

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin, Malatya'daki bazı açıklamaları nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye eleştirilerde bulundu.

Küçükşahin, yazılı açıklamasında şöyle dedi:

"Malatya yerel gazetelerinde yer alan haberlerde Bakan Bülent Tüfenkçi’nin “Muhalefet sadece yalanlar ve iftiralar üzerine, algı operasyonlarıyla HAYIR denmesi gerektiğini ifade ediyorlar. … Bir daha sermayeyle, basınla, medyayla, şu, bu örgütle Türkiye’yi manipüle edemeyeceğiz diye korkuyorlar ama onlar ne kadar endişe ederlerse etsinler, onlar meydanlara çıkıp ne kadar yalan söylerlerse söylesinler Doğanyollu, Pütürgeli bu yalana kanmaz, Türkiye kanmaz, Malatya kanmaz.” dediği yazmaktadır.

16 Nisan 2017 günü, Türk halkı sandık başına gidecek ve AKP’li milletvekillerin Anayasa’nın 175’inci maddesinde yazan “gizli oy” kuralını çiğneyerek Meclis’ten geçmesini sağladığı 18 maddelik anayasa değişiklik teklifi için HAYIR veya EVET diyecektir.

Sandık başına giden Türk halkının çoğunluğu HAYIR derse 18 maddelik anayasa değişikliği geçmemiş olacak. Bunun sonucu olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yani Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni Anayasa’da belirtilen görevleri yapmaya devam edecek. Yargı bağımsız olarak yoluna devam edecek. Halkımız EVET yönünde irade beyan ederse bu kez, Cumhurbaşkanı kendisini bir türkü soyutlayamadığı AKP’ye üye olacak, altı ay içinde yeni sistem için gerekli olan kanun değişiklikleri yapılacak ve yaklaşık iki buçuk yıl sonra (03 Kasım 2019) yapılacak olan seçimlerle birlikte yeni sistem çalışmaya başlayacaktır.

Önerilen sitemdeki cumhurbaşkanı; bugünkü cumhurbaşkanının, bugünkü başbakanın, bugünkü bakanların yetkilerinin tamamını, TBMM’nin yetkilerinin bir bölümünü kullanacak, kendi partisinin milletvekillerini belirleyecek ve ayrıca yargıçları bizzat atadığı için onların minnet duygusu içerinde hareket edecek olmalarından da istifade edecektir.

Yeni sistemde “yürütme yetkisini” tek başına kullanan bir kişi (Cumhurbaşkanı);

- Bir parti başkanı olarak, kendi partisinin milletvekillerini belirleyecek.

- Yürütme yetkisine ilişkin konularda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarabilecek.

- Bütçe kanun teklifini hazırlayacak ve TBMM’ne sunacak.

- Genelkurmay Başkanı’nı atayacak.

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullanılmasına karar verecek.

- Milli güvenlik politikalarını belirleyecek ve gerekli tedbirleri alacak.

- Millî güvenliğin sağlanmasından ve Silahlı Kuvvetlerin yurt savunmasına hazırlanmasından, TBMM’ne karşı sorumlu olacak.

- Anayasa mahkemesinin 15 üyesinden 12’sini atayacak.

- Hâkimler Savcılar Kurulunun 13 üyesinden 6’sını atayacak.

Bizler referanduma ilişkin çalışmalarımızda halkımıza, yukarıda belirtilenlere ilave olarak 18 maddelik anayasa değişiklik paketinin şu an ülkemizin en öncelikli sorunları olan terör, işsizlik ve ekonomi için de çözüm üretmediğini söylüyoruz. Bunu söylerken 18 madde içerinde bunları karşılayan bir madde olmadığını vurguluyoruz.

Bizim Türk halkına söylediğimiz bunlar.

Sayın Bakan, bunların neresi yalan?

Oysa sizin söylediklerinizden bir bölümü aşağıya çıkarılmıştır:

- “Kandildekilerle omuz omuza verenler.”

- “Birkaç gün önce PKK, ‘HAYIR’ dediği için, FETÖ ‘HAYIR’ dediği için, biz bu Anayasa değişikliğine ‘EVET’ diyoruz.”

- “Kim HAYIR diyor? PKK’nın sözde üst düzey yöneticileri, FETÖ’nün kaçak terörist sürüsü. Bunların HAYIR dediği yerde biz zaten dünden EVET diyoruz.”

- “Başka bir HAYIR kampanyası, HDP ve CHP. Belli ki CHP, sırtını terör örgütüne yaslamış, HDP’nin kayığına binmiş vaziyette.”

- “HAYIR demek terör örgütleri ve 15 Temmuz darbesi ile ‘aynı safta’ yer almaktır.”

- “Almanya ve Hollanda konuyla ilgili programları yasakladığı için EVET diyorum.”

- “16 Nisan’dan sonra size söz veriyorum bu örgüt (terör) bitecek.”

-“Büyük Türkiye için EVET.”

-“Yeni Türkiye için EVET.”

Sayın Bakan siz hukukçusunuz. Konu hukuk olunca sizin daha iyi anlamanız lazım. 18 maddelik Anayasa değişiklik paketi konusunda bizim Malatya halkına söylediklerimiz ile sizin söyledikleriniz arasındaki farkı görebilirsiniz kanaatindeyim.

Sizler halktan kopuk yaşıyorsunuz. Halkın gündemi ile sizin gündeminiz çok farklı. Halk terör nedeniyle can, işsizlik nedeniyle iş ve kötü ekonomik koşullar nedeniyle geçim derdinde, siz ise tek adam sistemi derdindesiniz.

Sayın Bakan, lütfen halk ile dalga geçmeyin, halk ile alay etmeyin, halkı ahmak yerine koymayın. Siz de bizim gibi 18 maddeden bahsedin. Halka doğruyu söyleyin ve 16 Nisan’da onun tercihini dürüstçe yapabilmesine katkıda bulunun. “Muhalefet yalan söylüyor” diye sağa sola iftira atarak halkı kandırmayın."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız