SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halk Olduğu Sürece Olacaklar'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:37:53
'Halk Olduğu Sürece Olacaklar'
A- A+ PAYLAŞ

“Ozanlar güzel insanlardır. Dostluğu, sevgiyi, barışı yararlar; tüm olumsuzluklara da eleştiri yaparlar.”

Halk Ozanları Kültür Derneği Bölgesel Ozanlar etkinlikleri dizisini Malatyalı Ozanlar etkinliği ile başlattı. Ankara'daki Yılmaz Güney Sahnesinde  Başkan Kenan Şahbudak’ın sunumu ile başlayan etkinliğe çok sayıda Malatyalı ozan ve sanatçı katıldı. Bazı sanatçılar ise özürleri nedeniyle katılamadılar.

Başkan Şahbudak açılış konuşmasında “bölgesel ozanların ilki” açıklamasının ardından, “Aslında hiçbir ozan bölgesel değildir. Ancak bilinmeyen değerleri tanıtmak amacıyla bölgesel ozanlar etkinliğini düzenledik. Ozanların yanında sanatçılarımız da var. Çalıp söyleyenlerimiz, şiir yazanlarımız…

Ozan-Der’in kuruluşunun 40. Yılında kurucularına ve kuruluşundan buyana olan yöneticilerine teşekkür eden başkan, 2009 yılından buyana etkinliklerinin içini doldurmaya çalıştıklarını, kadınları ve gençleri derneğe kattıklarını, yönetimde iki bayanın yer aldığını belirtti. Yönetim Kurulu üyeleri Başkan Yardımcısı Ali Cevat Yürekli, Sayman Yusuf Dönmez, Yazman Aysel Çiçek, Üyeler Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Ulusu, Gençlik Komisyonu Başkanı Murat Metin ve Bağlama Öğretmeni Ümit Özdizlekli’yi salondakilere tanıtarak teşekkür etti.

Şahbudak, “Ozanlar güzel insanlardır. Dostluğu, sevgiyi, barışı yararlar; tüm olumsuzluklara da eleştiri yaparlar. Halk ozanlığı geleneği bitti dediler. Bitmediğini Âşık Mahzuni’nin ölümünden sonra gördük. Yine bitti dediler, Davut Sulari, Daimi, Neşet Ertaş, Hüseyin Çırakman artık yok dediler. Halk olduğu sürece ozanları da olacaktır. İşte İstanbul’dan gelen konuğumuz Ozan Ekberi (Ali Ekber Gülbaş), işte salonda aramızda bulunan ozanlar…” diyerek birçok ozanın adını saydı.

Ankara Malatyalılar Derneğinde koro çalışmalarından ve desteklerinden dolayı Başkan Battal Yıldız’a teşekkür etti. “3.4.5 Mayıs 2014 günleri Malatya’da olacağız” diyerek bir gün Hekimhan’da kaldıktan sonra Malatya’da Güneş TV ve Türkiyem TV’de programlara katılacaklarını belirtti. Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız da, Halk Ozanları Kültür Derneğinin Bölgesel Ozanlar etkinliği çerçevesinde ilk kez Malatyalı ozanları seçmesinden dolayı teşekkür etti, katkı sunmayı sürdüreceklerini belirtti.

Sahneye ilk olarak Serhan Koyun, Ali Almasulu ve Hüseyin Yılmaz’dan oluşan Malatyalılar Derneği üçlüsü çıkarak Malatya Türküleri seslendirdiler.

Halk Ozanları kültür Derneği Danışma Kurulu üyesi eğitimci-yazar Süleyman Özerol Ozan-Der’in 40. Kuruluş yılı ile ilgili kitap çalışmasından söz ederek ozanlardan ve konu ile ilgili kişilerden destek beklediklerini belirtti ve bir dörtlük Arguvan türküsü söyledi. Daha sonra diğer sanatçılar sırayla sahneye çıkarak kendilerini tanıtıp, çalıp söylediler ya da şiirlerini okudular. 

Serhat Koyun

Ali Almasulu

Hüseyin Yılmaz

Süleyman Özerol

Ahmet Dumlupınar

Hüsnü Yelbay

Ali Ekber Gülbaş

İbrahim Emici

Galip Karakuş

Cuma Yıldırım

Zeki Yıldırım

Murtaza Şirin

Feyzi Şahin

Muhammet Elverir

Hasan Basri Kılıç

Ünsal Doğan

Ali Rıza Gültekin

Hüseyin Öğretmen 

Her sanatçının programından sonra Ozan-Der yönetim kurulu tarafından hazırlanan teşekkür belgelerini bir ozan ya da derneğe destek veren kişiler sundular.

Ozan-Der Kuruluşunun 40. Yılı etkinlikleri kapsamında Ozan-Der Korosu 20 Nisan 2014 günü Hasanoğlan'da Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 74. yılı anısına "Hasanoğlan Onurumuzdur" programında konser verdi. Etkinlikler yıl boyu sürecek. En yakın etkinlik, 17 Mayıs 2014 günü yine Yılmaz Güney Sahnesinde, Âşık Mahzuni anısına “4. Genç Ozanlar” etkinliği...

Haber: Süleyman ÖZEROL

Fotoğraf: Seçil ULUSU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız