SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Ordu Dinlemedi.!

A- A+ PAYLAŞ

Kahire'de yaşanan çatışmaların ardından İskenderiye de savaş alanına döndü. El Cezire, "İskenderiye'de 20'Den fazla ölü var" dedi...

Mısır'da şiddetlenmeye başlayan, hatta Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in orduyu müdahale etmeye çağırmasına neden olan protesto gösterileri ve isyanlar, Kahire dışında da ölümlere neden oldu. El Cezire televizyonu İskenderiye'de ölü sayısının 20'yi geçtiğini iddia etti.

KAHİRE'DE "DEFOL GİT" SESLERİ

Mübarek'in hükümeti istifaya çağırdığını, yeni hükümeti bugün açıklayacağını, ekonomik reformlarla ilgileneceğini açıklamasına rağmen Mısır sokaklarının ateşi sönmek bilmiyor. Ordu vatandaşlardan sokağa çıkma yasağını uymalarını istedi.

Buna karşılık halk yeniden sokakta. Reuters'ın haberine göre sabah erken saatten yeniden Tahrir Meydanı'nda toplanan protestocular Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek aleyhine "Go awaw, go away!" (Defol git, defol git) sloglanları attı.

İSKENDERİYE'DE ÇATIŞMA

Mısır'ın İskenderiye kentinde de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen göstericilerle polis arasında çatışma çıktığı bildirildi.

Görgü tanıkları, Mısır ordusunca protesto gösterilerine son vermeleri çağrısında bulunulmasına karşın İskenderiye kentinde bir araya gelen göstericilerle polis arasında çıkan çatışmada, gözyaşartıcı gaz ve gerçek mermilerin kullanıldığını belirtiyor.

SÜVEYŞ'TE AĞIR ZIRHLI ARAÇLAR

Süveyş kentine ise sabahın erken saatlerinde ordunun ağır zırhlı araçları giriş yaparak kentte önlem aldı.

El Cezire televizyonu ise sokakta yaşananları görüntüleyen amatör kamera çekimlerini yayınlamaya devam ediyor.

Uzmanlara göre bugün dünden daha büyük gösteriler ve çatışmalar yaşanabilir. Dün ordunun Mısır sokaklarına geç saatte girmiş olmasının daha büyük yıkımları önlediğini söyleyen uzmanlar, bugün Mübarek'in tavrının şiddetin dozunun da belirleyicisi olabileceğini belirtiyor.
Bugün de zaten gösteriler erken saatten itibaren yeniden başladı.

ORDU BARİKAT KURDU

Dün Tahrir meydanına gelen ordu birliklerinin meclisin önünde, valilik ve ana arterlerde konuşlandıkları görüldü.

Kahire'deki dün gece süren olaylarda halkın askerler lehinde sevinç gösterilerinde bulunmalarına rağmen, Tahrir meydanında ve opera binası yakınlarında iki askeri cip ile bir zırhlı personel taşıyıcının yakıldığı gözlendi.

BANKA ŞUBELERİ YAĞMA EDİLDİ

Görgü tanıklarının ifadelerine göre ABC Bank, Arap-Afrika Bankası, çeşitli bankalara ait ATM'ler ile Kahire'nin arka semtlerindeki bir çok mağazanın şubeleri yağma edildi. Göstericilerin dün akşam yaktıkları iktidardaki Ulusal Demokrasi Partisi'nin binasındaki yangının hale sürdüğü gözleniyor.

Askeri birliklerin, şehir merkezinde halkla yakın diyalog içinde hareket ettikleri görülürken, kentin bazı yerlerinde, yakılan araçların yolları kapaması nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı görülüyor.

Mübarek'in bugün kurulacak yeni hükümet hakkında yapacağı açıklama Mısır halkınca merakla bekleniyor.

İLETİŞİM YENİDEN SERBEST

Ülke genelinde dün saat 11.00 itibariyle kesilen cep telefonu bağlantısı bugün açıldı. İnternet bağlantısıysa bazı kentlerde açılmasına karşın ülke genelinde halen erişim sorunları yaşanıyor.

EL CEZİRE: EN AZ 95 ÖLÜ VAR

Katar'ın El Cezire televizyonu, büyük protestolara sahne olan Mısır'ın İskenderiye kentinde 20'den fazla ceset olduğunu duyurdu.

El Cezire televizyonu, bölgede görev yapan muhabirinin kentte 20'den fazla ceset gördüğünü bildirdi, ancak konuya ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Günün ilk saatlerinde 53 olarak tahmin edilen ölü sayısı için Mısır'daki hastane kayıtları açıklandı ve ölü sayısının 74 olduğu bildirilse de El Cezire televizyonu ülke çapındaki olaylarda ölenlerin sayısının en az 95 olduğunu iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız