SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Otobüsü Protokolu

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:51:15
Halk Otobüsü Protokolu
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Battalgazi ilçesinde çeşitli mahallelere sefer yapan 22 minibüsçü esnafı ile Özel Halk Otobüslerine dönüşümün sağlanması konusunda protokol imzalandı. 

Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokol imza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı ile ilgili şube müdürleri ve minibüsçü esnafı katıldı. 

Büyükşehir ile birlikte belediyenin ulaşım hizmetinin Malatya’nın geneline yayıldığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, “Toplu taşıma sistemlerinin planlamasına yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz en önemli çalışmalardan biri de Battalgazi İlçemizin bazı mahallelerinde toplu taşıma hizmeti veren 22 minibüsçü esnafımızla birlikte Toplu Taşıma Yönetmeliğine uygun olarak düzenlenecek özel halk otobüslerine dönüşüm projesidir. Önemli bir uygulama olarak gördüğümüz dönüşüm projesini bu bölgemizde pilot uygulama olarak başlatıyoruz. Protokol imza törenimize gelen siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu imza töreni hızlı bir şekilde gerçekleşecek ve protokolün gerekleri yerine getirilecektir. Yakın bir zamanda yönetmeliğimiz çıkacak” dedi.  

Dönüşüm projesi için uzun zamandır çalıştıklarını belirten Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Hasan Alıcı, “Birlikte yapmış olduğumuz çalışma neticesinde dönüşüm projesinde nihai sonuca geldik. Bundan sonra inşallah bu anlamda karlı çıkarsınız ve vatandaşa daha fazla hizmet edersiniz. Bu dönüşümle birlikte vatandaşlarımıza daha hızlı, kaliteli ve konforlu bir hizmet sunacağız. Dönüşüm projesi Malatya’da bir ilk olacaktır. Dönüşümün yapılacağı bölgemizdeki birçok mahallede artık MOTAŞ olarak çekiliyoruz buraların ulaşımını Özel Halk Otobüslerine bırakıyoruz. Özel Halk Otobüslerinin  kontrolleri araç takip sistemi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından tam zamanlı olarak yapılacaktır. Bu dönüşümden vatandaşlarımız herhangi bir mağduriyet yaşamayacaktır. İnşallah bu dönüşüm hem bizler, hem sizler hem de vatandaşlarımız için hayırlı olur” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Minibüsçü esnafı ile dönüşüm protokolleri imzalanarak Özel Halk Otobüsleri için ilk adım atılmış oldu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız