SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halk Oyuna Sunulmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Demokratik Açılımı tartıştı
BİLSAM, periyodik aralıklarla gerçekleştirdiği "Düşünce Platformu" programı çerçevesinde Öğretmenevi Şeref Salonu'nda düzenlediği bir toplantıda "Demokratik Açılım" konusunu tartıştı. Programa konuşmacı olarak Araştırmacı Yazar Altan Tan katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BİLSAM Genel Koordinatörü Doç. Dr. İbrahim Gezer, "Ağırlıklı olarak eğitim, kültür ve sosyal sorunlar alanında faaliyetler yürütüyoruz. Bu programı da ülkemizin önemli bazı sorunlarının gündeme alınması amacıyla gerçekleştirdik. BİLSAM olarak temel amacımız, başta üyelerimiz olmak üzere ilimizin ve ülkemizin eğitim, kültür ve diğer alanlarda gelişimine ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

BİLSAM Düşünce Platformu Koordinatörü Sinan Akıncı ise yaptığı konuşmada, Düşünce Platformu'nun, yerel, ulusal ve küresel sorunlar ile düşünsel ve felsefi meselelere ilgi duyan üyelerin zaman zaman bir araya gelerek bu konuları tartıştıklarını, sorunları ortaya koyduklarını ve çözüm önerileri sunduklarını ifade etti. Akıncı, ayrıca bu programların bundan sonra da periyodik aralıklarla devam edeceğini söyledi.

Araştırmacı Yazar Altan Tan da konuşmasında, demokratik açılımın hem iç hem de dış kaynaklı sebepleri olduğuna dikkat çekerek, "Sebebi ne olursa olsun bu süreç iyi değerlendirilmeli. Türkiye Kürt, Alevi ve dindar insanlarımızın sorunlarına parçalı çözüm aramalarından vazgeçerek topyekun bir değişim, yeniden yapılanma, yeni bir Anayasa, yeni bir toplum ve millet tasavvuruna yönelmelidir. Tüm bunlar bir bütün olarak ele alınmalı, anayasal güvenceye kavuşturulmalı ve anayasa mahkemesinin müdahalesinin de önlenmesi için halkoyuna sunulmalıdır. Bunun başka çözüm yolu yoktur. Yapılan parça düzenlemeler sorunlara çözüm olmayacak ve zaten Anayasa Mahkemesi'nden dönecektir. Bu hususta hükümet ülkeye anlamlı bir hizmet yapmak istiyorsa bedel ödemeyi de göze almalıdır.

Bu sorunların sağlıklı bir şekilde çözümü için her kesimin en nitelikli insanları bir araya getirilmeli. Gerekiyorsa bunlara siyaset yolu açılmalı ve bu insanlar siyasete girdikten sonra da bugünkü gibi etkisiz hale getirilmemeli. Bunlar bir araya gelerek, sorunların çözümüne ortak akıl çerçevesinde çözümler aramalıdırlar" şeklinde konuştu.

Yaklaşık üç saat süren program dinleyici katkılarının alınması ve sorulara cevap verilmesiyle son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız