SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Oyunları Yarışması

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da ilköğretim, liseler ve yaygın eğitim kurumları Valilik Kupası Halk Oyunları İl Birinciliği yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen halk oyunları yarışmasının açılışında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, halk oyunları yarışmasına toplam 29 okulun katıldığını belirtip, dereceye girecek olan okullar Erzincan'da 12-13 Mart günleri düzenlenecek olan bölge yarışmasında Malatya'yı temsil edeceğini aktardı.

Yarışmaya geleneksel dalda küçükler kategorisinde 7, yıldızlar kategorisinde 9, gençlerde 4, yaygın eğitim kurumlarından da 2 takım katıldı.

Stilize dalda ise küçüklerde 2, yıldızlarda 1, gençlerde 2, yaygın eğitim kurumlarından ise 2 ekip iştirak etti.

Yarışmaların bir bölümünü Vali Ulvi Saran ile Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel de izledi.

Yarışma sonunda, geleneksel dalda küçükler kategorisinde Kazım Karabekir İlköğretim Okulu birinci, Fırat İlköğretim Okulu ikinci ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Yıldızlar dalı bölümünde, Muhuttin Özmumcu İlköğretim Okulu birinci, Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu ikinci ve Vakıfbank İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Gençler dalında, Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi birinci, Malatya Lisesi ikinci ve Gazi Lisesi üçüncü oldu.

Yaygın eğitim kurumlarında ise Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi birinci ve Battalgazi Halk Eğitim Merkezi ikinci oldu.

Stilize dalda küçüklerde Yeşilyurt Nezihe Parlak İlköğretim Okulu birinci ve Yakınkent İMKB Okulu ikinci oldu.

Yıldızlarda Hekimhan 75.yıl İMKB İlköğretim Okulu birinci oldu.

Gençlerde Merkez Kız Teknik ve Meslek lisesi birinci ve Yeşilyurt Yakınca lisesi ikinci oldu.

Malatya Halk Eğitim Merkezi birinci, Battalgazi Halk Eğitim merkezi ikinci ve üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödüllerini, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut Gençlik ve Spor Müdürü Sadi Fındıklı ile diğer yetkili ve ilgililer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız