SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Oyunları Yarışması Başladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:24:50
Halk Oyunları Yarışması Başladı
A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Müdürlüğünün ortak düzenlediği Okullar Arası Grup yarışması, Atatürk Kapalı Spor Salonunda 19 Halk Oyunları ekibinin katılımıyla başladı. 

Okullar arası Halk Oyunları Grup Yarışması Malatya’da yapıldı. Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan Halk Oyunları Grup yarışmasına, Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ömer Dağdelen katıldı. Ulu Önder Atatürk’e 1 dakikalık saygı duruşunun ardından istiklal marşı ile açılışı yapılan Okullar Arası Grup Yarışması, birbirinden güzel oyunlara sahne oldu. 2 gün sürecek olan grup yarışmasında Yıldızlar ve Gençler kategorisinde Düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda 19 ekip mücadele edecek. 1.olan ekipler Türkiye şampiyonasına katılma hakkını kazanacak. 

"Kültüre hizmet eden bir yarışma"

Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, “Bu ülkenin sadece sportif faaliyetlerinin kültürüne hizmet eden bir yarışma olmasını temenni ediyorum. Halk Oyunları Federasyonu olarak diğer Federasyonlardan çok farklı bir kumru ve kuruluşlar olduğumuzu ifade ediyoruz. Çünkü biz Türkiye’yiz. Biz, Anadolu’yu, Trakya’yı her türlü kültürel etkinliği gözler önüne seren bizleri biz yapan unsurları ifade eden bir federasyonuz" dedi. 

"Her ekip birincidir"

Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ise, “Böyle bir organizasyonda sizlerle olmaktan gurur duyuyoruz. Az öncede Halk Oyunları Federasyonu temsilcisi olan Kemal Deniz’inde bahsettiği gibi Halk Oyunları bir gönül işidir. Türkiye’nin her bir karesinde gelen arkadaşlarımız, kendi yörelerini temsil ediyor. Kültürel etkinliklerini gözler önüne seriyor. Bu yarışmanın kazananı yoktur. Çünkü her ekip birincidir. Tekrardan hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yarışma başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız