SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığının 2008-2009 yılı eğitim-öğretim programı içerisinde Beden Eğitimi Spor ve Kültürel etkinlikleri çerçevesinde Malatya’da okullar arası Halk Oyunları yarışması yapıldı.

Atatürk Kapalı spor salonunda yapılan seronomi de ekipler izleyicilere tanıtılırken, yarışmayı Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mahmut Berk, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen’de izledi.

Geleneksel Küçükler Dal, Yıldızlar, Gençler (Liseler), Yaygın Eğitim Kurumları, Stilize dallarında, yıldızlar, gençler ve gösteri grubunda 34 ekibin katıldığı yarışmalarda; küçüklerde, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu birinci, Muhittin Özmumcu İlköğretim Okulu ikinci, Malatya Özel TED Koleji üçüncü, İnönü İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.

Yıldızlarda, Yazıhan İlköğretim Okulu birinci, İnönü İlköğretim Okulu ikinci, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu üçüncü, Aldülkadir Eriş İlköğretim Okulu ise dördüncü oldu.

Gençlerde, Doğanşehir Lisesi birinci, Battalgazi Lisesi ikinci, Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Kız Teknik Lisesi üçüncü, Yakınkent Şadiye Ünsalan Lisesi ise dördüncü oldu. Yaygın Eğitim Kurumlarında, Malatya Halk Eğitim Merkezi birinci, Yeşilyurt ismet Paşa Halk Eğitim Merkezi ikinci, Doğanşehir Halk Eğitim Merkezi üçüncü, Hekimhan Halk Eğitim Merkezi ise dördüncü oldu.

Stilize dalda ise Yıldızlarda, Hekimhan 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu birinciliği göğüslerken; Gençlerde, Hekimhan Lisesi birinci, Yaygın Eğitim Kurumlarında, Malatya Halk Eğitim Merkezi birinci oldu.

Gösteri grubunda ise Malatya İş Adamları Derneği (MİAD) Sevgi Evleri Çocuk Yuvası birinci oldu. Dereceye giren ekiplerin ödüllerini Malatya Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer Dağdelen ile Malatya Milli Eğitim Şube Müdürü Şinasi Fırat takdim ederken, dereceye giremeyen ekiplere de, davranış ve teşvik ödülleri verildi. Yarışmada en iyi kostüm dalında ise, Hekimhan Halk Eğitim Merkezi ödül almaya hak kazandı.

İl Birincisi olan ekipler 28 Şubat – 01 Mart tarihlerinde Diyarbakır’da yapılacak Grup Şampiyonasına katılacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız