SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen halk oyunları il birinciliği çekişmeli geçti.

Atatürk Spor Salonu'nda, küçükler, yıldızlar, gençler ve yaygın eğitim kurumları dallarında düzenlenen halk oyunları il birinciliği yarışması, geleneksel ve stilize dallarında gerçekleştirildi. Geleneksel dalda, küçüklerde İnönü birinci, Özel TED Koleji ikinci ve Derme İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Yıldızlarda, Muhittin Özmumcu birinci, Cengiz Topel ikinci ve Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu üçüncü sırayı aldılar..

Gençlerde Yeşilyurt Bilgiyurt Koleji birinci, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ikinci ve Doğanşehir Lisesi üçüncü oldu.

Yaygın eğitim kurumlarında ise Malatya Halk Eğitim Merkezi birinci, Arapgir Halk Eğitim Merkezi ikinciliği elde etti.

Stilize dalda ise İnönü İlköğretim Okulu birinci, Malatya Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekipleri birinci oldu. Gösteri grubunda ise il Sosyal Hizmetler Müdürlüğü halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Birinci olan okullar, Şanlıurfa'da 15-16 Mart günleri düzenlenecek olan grup merkezinde Malatya'yı temsil etme hakkını elde ettiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız