SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halk Oyunu Ekibimiz Yok!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) Başkanı Yaşar Karaaslan, Malatya'nın halk oyunlarının unutulmaya yüz tuttuğunu, Malatya'da organize bir ekibin dahi olmadığını öne sürerek, ilgili kuruluşları göreve çağırdı.

Karaaslan, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Düğünlerimizde, şenliklerimizde ve birçok kültürel etkinliklerde yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen halk oyunlarımızın unutulmaya yüz tutması, çok önemli bir kültürel değerimizin yok olması anlamına gelmektedir ve bu durum hepimizi üzmektedir.

Yüzlerce, belki de binlerce yıllık bir kültürün ürünü olan halk oyunlarımızın, kültürümüzün köklü bir parçası olmasına rağmen, bu kadar kısa bir zamanda yok olmaya mahkum edilmesi sizce de üzücü değil midir?

Birkaç ay önce, Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD)Yönetim Kurulu Üyesi iki arkadaşımızın Ankara ve İstanbul gibi metropollerdeki Malatyalı derneklerin yöneticileri ile yaptıkları söyleşilerde, bu dernek yöneticilerimizin herhangi bir kültürel etkinlikte Malatya’dan götürebilecekleri bir halk oyunu ekibinin olmadığından dert yanmaları gerçekten düşündürücüdür.

Kültür ve sanatın her alanında büyük bir potansiyele sahip olan ilimizin, bu tür etkinliklere gönderebileceği bir folklor ekibinin olmaması; il dışındaki Malatyalı derneklerin, bu ihtiyaçlarını Elazığ ve Adıyaman gibi illerden karşılamaları bizi gerçekten üzmüştür.

Dolayısıyla, kaybolmaya yüz tutmuş bu değerimizi yeniden canlandırmak için hepimize ciddi görevler düşmektedir. Örneğin, Malatya Belediyemiz, yine kültürümüzün önemli bir parçası olan Mehter Takımı’na verdiği önem kadar, halk oyunlarımıza da önem vermelidir. Halk oyunu kültürümüzü sergileyebilecek bir folklor ekibi, çeşitli kültürel etkinliklerde boy göstermelidir.

Biz Malatya Kültür ve Sanat Derneği olarak, başta Malatya Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü vb… gibi kurumlar olmak üzere konuyla ilgili resmi ve özel tüm birimleri bu kültürel mirasa sahip çıkılması için duyarlılığa davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız