SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halk Oyunun Farkına Vardı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:49:34
A- A+ PAYLAŞ

Seçim gezisini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayları Malatya Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinde oyları CHP'nin desteği değil, HDP'nin çalışması arttırdığını ifade etti. 

Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi ve Dedeyazı mahallesinde vatandaşlarla bir araya gele Milletvekili Adayı Erdoğan, seçim bildirgelerini ve projelerini aktardılar. Erdoğan, “7 Haziran’da Milletimiz bunlara bir ders verdi fakat iktidar bundan bir ders çıkarmıyor. 1 Kasım’ı barışın kazanacağı, savaşa karşı bir mücadele günü olarak görüyoruz” dedi. Mahalle sakinleri ve esnaflar HDP Malatya Milletvekili adaylarını ve il yönetimini yoğun ilgi gösterdi. Tek tek esnafları ziyaret eden adaylar 1 Kasım Seçimleri için destek istediler. Adaylar daha sonra, mahalle meydanında bir kahve bahçesinde toplanarak, HDP’ye oy verilmesi gerekliliğinin sebeplerini anlattı. Erdoğan, “Halk bu oyunun farkına vardı. 7 Haziran aslında, AK Parti’ye verilmiş iyi bir dersti ama bu dersten payına düşeni çıkartamadı maalesef. 7 Haziran’da yine bizler HDP, ittifak partileri ve birlikte olduğumuz emek güçleri, barış cephesi 1 Kasımı, barışın kazanacağı, bir mücadele günü olarak görüyoruz” diye konuştu. 

Ören Mahallesinden sonra Dedeyazı Mahallesine geçen HDP’li heyet, burada oturan mahalle sakinleri ile bir araya geldi ve çalışmalarını anlattı. Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi desteğinin Malatya’da oy arttırmadığını vurguladı. Erdoğan, “Malatya’nın hakikati şu, 2011 seçimlerinde CHP 85 bin oy almış, bizim bağımsız adayımızda 5 bin oy almış. Toplamda 90 bin oy. Bu seçimlerde biz 37 bin oy almışız, CHP 74 bin civarında oy almış toplam oyumuz 112 bin. Artan oy ne kadar 22 bin peki bu 22 bin oy kim arttırmış. CHP’nin oyu 85’den 75’e düşerken kim arttırmış, bunu arttıran biziz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız