SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Oyununda Sahte Oyuncu!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da; küçükler, yıldızlar, gençler ve yaygın eğitim kurumları halk oyunları grup birinciliği yarışması başladı. 5 ilden ekiplerin mücadele ettiği yarışma Perşembe günü tamamlanacak. Bu arada ilk günkü Gençler kategorisi yarışmasında, açık öğretim lisesi öğrencisi oynattığı belirlenen Adıyaman Teknik Lisesi ekibi yarışmadan diskalifye edildi.

İLK GÜN..
Atatürk Spor Salonu'nda yapılan yarışmaya Adıyaman, Şanlıurfa, Van, Tunceli ve Siirt’ten ekipler katıldı. Çarşamba günü halk oyunlarının geleneksel dalında yapılan yarışmanın küçükler bölümünde, Van Merkez Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu 90.0 puanla birinci, Şanlıurfa İsmet Paşa İlköğretim Okulu 88.8 puanla ikinci ve Adıyaman Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 87.6 puanla üçüncü oldu.

Yıldızlar kategorisinde ise; Şanlıurfa Kanuni İlköğretim Okulu 91.6 puanla birinci, Adıyaman Gölbaşı Ş.Ahmet Demir İlköğretim Okulu 90 puanla ikinci, Şanlıurfa 2002 Merkez Vakıflar İlköğretim Okulu ise 89.2 puanla üçüncü sırayı aldı.

Gençler kategorisinde 91.6 puan alan Van Güzel Sanatlar Lisesi ekibi birinciliği kazanırken, 90.4 puanlı Şanlıurfa Siverek Endüstri Meslek Lisesi ikinci, 88.8 puanlı Siirt Anadolu Öğretmen Lisesi üçüncü oldu.

Gençler kategorisi yarışmasında, açık öğretim lisesi öğrencisi olan bir kişiyi oynattığı saptanan Adıyaman Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ise yarışmadan diskalifiye edildi.

Yaygın Eğitim Kurumları yarışmasında da; Adıyaman Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi 93 puanla birinci, Van Merkez Halk Eğitim Merkezi ekibi 92.4 puanla ikinci, Şanlıurfa Siverek Halk Eğitim Merkezi ekibi ise 91.2 puanla üçüncü sırayı elde ettiler.

İlk günkü "geleneksel" bölümü tamamlanan halk oyunları yarışmasında Perşembe günü de ekipler "stilize" dalda hünerlerini sergileyecek. Yarışmalarda kategorilerinde birinci olan ekipler yarı finale katılacaklar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız