SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halk Sandıkta Cevap Verecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:06:37
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Kale İlçesi ile Erdemli, Kale ve Kıyıcak köylerini ziyaret etti. AKP heyeti, Kale Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu’nu ziyaret ederek Kale ile ilgili bilgi aldılar.

Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte bütün ilçelerin de gelişeceğini belirten Sinanoğlu, “Belediye Başkanımız Ahmet Çakır zor bir görev üstlendi. Biz de kaymakamlık olarak bu süreçte Büyükşehir belediyemize destek olacağız. Her türlü işbirliğine hazırız” dedi.

Çakır ve beraberindeki heyet Kale AKP İlçe Teşkilatını ziyaret etti. AKP Kale İlçe Başkanı Kazım Çiçek, şöyle konuştu: “Başkanımız Malatya’mıza çok güzel hizmetler yaptı. Yapılan hizmetleri Malatya’ya gelen herkes anlatıyor, konuşuyor. Büyükşehir ile birlikte ilçelerimize de aynı güzellikte hizmetleri yapacağına inanıyorum.” 

Esnaf ziyaretinin ardından Erdemli köyünü ziyaret eden heyet, Erdemli köyü sakinleriyle bir araya geldi. Köy Muhtarı Yasin Akdeniz de Erdemli köyünün 8 mezradan oluştuğunu belirterek “Yazın nüfusumuz daha çok artıyor. Dağ köyü olmamız hasebiyle su sorunumuz yok. Yollarımız asfaltlı” dedi.

Kıyıcak köyünde kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan AKP heyeti, köy halkıyla bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Köy Muhtarı Mehmet Baysal da şunları söyledi: “Köyümüzde kanalizasyon sorunu var. Bu sorunla ilgili projelerimiz hazır. Köy konağımızın çevre düzenlemesi ve kilit taşı ihtiyacı var. Yine konağımızın bahçesine çocuk parkı yapmak istiyoruz.” 

Kale İlçesine AKP iktidarında önemli hizmet ve yatırımların yapıldığını belirten İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Kale’nin Malatya’ya yakın olmasının bir avantaj olduğunu, coğrafi yapısıyla Malatya’nın en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi.

Tüfenkçi, Kaleli hemşehrilerine teşekkür ederek şöyle konuştu: "Bu ilgi gösteriyor ki, AK Parti Kale’de, Malatya’da ve Türkiye’de önemli hizmetler yapmış. Halka yapılan bu hizmetleri birileri istemiyor. İşte son günlerde ülke gündemini meşgul eden tek gerçek bu. İstiyorlar ki, milletin cebi hep boş kalsın, hiçbir hizmet yapılmasın, Türkiye hep muhtaç halde kalsın. Ama bu tezgahı yine halk bozacak. Halk bu tezgahı ibretle izliyor. Halktan aldığımız gücü zayıflatmaya çalışıyorlar. Doğu meselesi, başörtüsü yasağı, faizlerin gerilemesi, Türkiye’nin yardım alan değil, yardım eden ülke olması. Ortadoğu da söz sahibi olması politikaları birilerini rahatsız etti. Her seçim döneminde farklı senaryolar ortaya koyarak Türkiye’nin büyümesini engellemeye çalıştılar. İşte Gezi, yargı ve son perde olan çamur atmayı marifet biliyorlar. Türkiye üzerinde ameliyat yapılacak ülke değildir. 30 Mart Seçimleri sadece bir seçim değildir. Bir oyunuz bu oyundan büyüktür. Türk siyasetine halk yön verir. Karanlık güçlerden destek alan yargı değil. Çetelerle, mafyalarla mücadele ederken Başbakanımızın elini güçlü tutmamız gerekli. Kale, Malatya ve Türkiye, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yedirtmedi, yedirtmeyecek.” 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’ya önemli ve bir o kadar da güzel hizmetler yaptığını belirten AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, eskiden karanlık çöktüğünde Malatya sokaklarında yürümenin zor olduğunu, şimdi ise geç vakitlere kadar ışıl ışıl sokaklarda bütün halkın gezebildiğini söyledi.

Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın Malatya’nın ilçelerle kalkınması için proje çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İlçe, köy, belde ve mezraları gezerek insanlarımızla buluşuyor, görüşüyor. AK Parti anlayışına yakışır çalışmaları Büyükşehir sürecinden sonra da devam edeceğini biliyorum. Yeni bir yola zor süreçlerden geçerek gitmeye çalışıyoruz. Geçmişte çok siyasi afet yaşadık. Bu siyasi afetler tekrar yaşansın diye çaba gösterenlere halk sandıkta cevabını verecek. Onların bir hesabı var bu açık ve belli. Ama unuttukları bir şey var ki milletinde duası var. Bu ülke her dönem darbelerle karşı karşıya geldi. Halk bizden çok önde kirli güçlerin hangi niyetlere çalıştıklarını biliyorlar. Yani halkımız siyasetçi sarrafı oldu. Kimlerin hangi amaca hizmet ettiğini biliyor. Başbakanımız dik duruyor. Türkiye’de sağladığımız güven ortamını kimseye yıktırmayız. AK Parti yeni Türkiye’nin inşasını yapıyor. Bunu yaparken Başbakanımıza destek olmak zorunluluğumuz var. Gelecekte de farklı oyunlar oynanacak. Ama biz yılmadan, yıkılmadan bu ülkenin refahı için çalışacağız” 

AKP belediyeciliğine yakışır çok önemli yatırım yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir süreciyle birlikte Malatya’da 39 belediyenin kapanacağını söyledi.

Çakır, her bölgenin kendi coğrafi yapısına göre farklı sorunları olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, bir yıldan fazladır her bölgemizi gezdik. Gezmeye devam ediyoruz. Planlarımızı, projelerimizi hazırlıyoruz. Özel İdaremiz bundan önce çok önemli hizmetler yaptı. Biz bu hizmetleri daha ileri noktalara getireceğiz. Özel idaremizin yapısını, teknik donanımını güçlendireceğiz. Belediyemizde konusunda uzman teknik arkadaşlarımız, ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde saha çalışmaları yapıyor. Devlet millet işbirliğiyle daha büyük hizmetler yapacağız. Şimdi birlik zamanı, dayanışma ve kenetlenme zamanı. Ülkemiz o kadar zor süreçler geçirdi ki milletimiz bunlara nasıl cevap vereceğini iyi biliyor. Yerelde kalkınmayı sağlamak iç ve dış düşmanlara verilecek en iyi cevaptır. Biz bunun için çalışıyor, bunun için gayret ediyoruz. 30 Mart, yapılan bu haksızlıklara verilecek cevap günüdür.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız