SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halk Yanlışların Farkında"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:02:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı, Tepeköy ve Şahnahan Beldesinin ortak düzenlediği ve kendisi için verilen yemeğe katıldı. Köylünün sıkıntılarını dinleyen Porgalı, halkın, seçmenin artık uyandığını ve yapılan yanlışların farkında olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı Hulisi Porgalı, beraberinde partililer ile birlikte köy ziyaretlerinde sorunları da dinledi.

Köyde yaşanan su sıkıntısını belde sakinleri adına Porgalı’ya ileten Şahnahan eski Belediye Başkanı Murat Yeşil, “Malatya ve Şahnahan arası 14 kilometre. 14 kilometrelik bir mesafede bizler Şahnahan’da su sıkıntısı çekiyoruz. İçme suyumuz yok. Organize Sanayi Bölgesi’nin atık suları da köyümüzden geçen sulama kanalına akıyor. Pis kokudan buralarda durulmuyor. Bunu her yere ve bütün yetkililere bildirdik. Herkesin yaşadığımız bu durumdan haberi var. Kimse bize sahip çıkmadı” şeklinde konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinden Porgalı’ya gönül verdiklerini ve açık yüreklilik ile destekleyecekleri sözünü veren Yeşil, “Bu sefer de sana gönül verdik oylarımızı sana vereceğiz. Sen bize sahip çıkmazsan bir daha ki sefere sana da oy vermeyiz. Malatya’daki milletvekillerimiz ve yerel yöneticilerimizin hiçbirinden de razı değiliz” dedi.

Malatya büyükşehir ve merkez ilçe adaylarını beğenmediklerini ve yapılan temayül yoklamalarının formalite olduğunu iddia eden Yeşil, “Yerel seçimlerde ne köylünün, ne vatandaşın ne de bir başkasının dediği oluyor. 18 tane Büyükşehir adayımız vardı. Seçmenin dediği oldu mu peki? Olmadı. Kendileri istediler, kendileri seçip, kendileri yaptılar. Kimsenin fikri sorulmadı, temayül yoklamalarını neden yaptılar. Ahmet Çakır’ı zaten Belediye Başkanı seçeceksiniz. Bunu zamanında söyleseydiniz, köylüyü de bu kadar küstürmezdiniz” diye konuştu.

Hulisi Porgalı, “Açıklamalarınız, takdire şayan ve üzerinde durup da düşünülecek sözlerdir. Bizler hizmet için varız ve halkın istediği, halktan biri olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

Kendisine verilen destekten oldukça memnun kalan Porgalı; halkın, seçmenin artık uyandığını ve yapılan yanlışların farkında olduğunu belirterek, “Belirlenen adayların, gelen kişilerin de halkla iç içe olması lazım. Vatandaşlarımız çok güzel ifade ediyorlar. Halkın istediği kişiler değil, kendilerinin istediği kişiler oldu diyorlar. Malatyalı, köylümüz, vatandaşlarımız, kısaca herkes artık bunu görmüş ve bu durumun farkında. Açık yüreklilik ile verdikleri desteklerden dolayı da Şahnahan halkımıza teşekkür ediyorum. Bizleri ağırlama şekillerinden de bu desteklerini gördük ve emin olduk” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız