SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halk Yürüyüşü ve Koşusu Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında Malatya'da Atatürk'ü Anma ve Halk Yürüyüşü etkinliği yapıldı.

Atatürk'ü Anma ve Halk Yürüyüşü'ne Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Recep Özmen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz, kamu görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Yürüyüşe, İnönü Üniversitesi, asker kesimi ile ildeki üst düzey bürokrat ve kamu kurumlarının yöneticilerinin ilgi göstermemeleri dikkat çekti. Öğrencilerin oluşturduğu kalabalık 2 bin kişiyi bulurken, diğer kesimlerin ilgisizliğinin yeterli duyuru ve organizasyonun yapılmamasından kaynaklandığı öne sürüldü.

Vali Daşöz, koşu ve yürüyüşün başlatılmasından önce Valilik önündeki törende yaptığı konuşmada 19 Mayıs 1919 tarihinin bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz ise, sporun toplum olarak ihmal edildiğini ifade ederek, küçük yaştan itibaren spor yapılması gerektiğini kaydetti.

Daha sonra koşunun startı verilirken, sporcu grubunun arkasında Vali ve diğer katılımcılar ile öğrencilerin bulunduğu kortej Fuzuli Caddesi, Kernek, Kanalboyu güzergahından yürüyerek, İnönü Stadı'na ulaştı..

Yürüyüş kapsamında düzenlenen halk koşusunda katılımcılar valilik önünden, Fuzuli Caddesi, Kernek Meydanı, Kanalboyu güzergahından geçerek İnönü Stadı'nın önüne kadar koştu. İnönü Standı'nın önünde düzenlenen törenle halk koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bayanlarda Sultan Memiş birinci, Kübra Çoban ikinci, Sibel Fırat üçüncü,

Yıldız erkeklerde Hasan Adak birinci, Fatih Kaplan ikinci, Mehmet Kaplan üçüncü,

Genç erkeklerde Ali Seydi Koşar birinci,

Büyük erkeklerde ise Hasan Hüseyin Göz birinci, Turgay Benli ikinci, Ali Savul üçüncü oldular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız