SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halka Bir Getirisi Yok'

A- A+ PAYLAŞ

MHP MYK üyesi Prof.Dr. Mevlüt Karakaya, Malatya'da bazı ziyaretlerde bulunduktan sonra "Türkiye Ekonomisindeki Sorunlar ve Çözüm Yolları" konulu konferans verdi.

Ziyaretler ve konferansla ilgili olarak MHP'den yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığımız 29.04.2010 tarihinde, Sabancı Kültür Merkezinde “Türkiye Ekonomisinde ki Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu konferans düzenlenmiştir.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Prof.Dr.Mevlüt KARAKAYA konferansta yaptıkları sunum öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Ömer EKİCİ,MHP MYK Üyesi İzzet SARIBAŞ ve il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Malatya Ziraat Odası ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına ziyarette bulunmuşlardır.

Konferans öncesi ve sonrasında yerel televizyon kanallarında iki ayrı televizyon programına katılan Prof.Dr.Mevlüt Karakaya; Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ekonomik Programı ve ekonomik sorunlara çözüm önerileri hakkında açıklamalarda bulunmuşlardır.

Malatya Ziraat Odası ziyaretinde oda başkanı Bayram POLATBAŞ ve oda yönetim kurulu üyeleri, Malatya Muhtarlar Derneği başkanı Mustafa EREN ve mahalle muhtarları ile; Ülkenin ve Malatya’nın ekonomik ve siyasi sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştur.Oda Başkanı Bayram POLATBAŞ; Malatya ekonomisi için hayati öneme haiz kayısı da yaşanan don felaketinin Malatya’yı ciddi şekilde etkilediğini ve Malatya’nın bu önemli meselesine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr.Devlet BAHÇELİ’nin gösterdiği yakın alâka ve TBMM’de yapılan Gurup Toplantısında bu konu ile ilgili yaptıkları konuşmalarından dolayı minnettarlıklarını dile getirdiler.

Prof.Dr.Mevlüt KARAKAYA ise; Malatya’da yaşanan sorunların benzerlerinin tüm Türkiye de yaşandığını,AKP Hükümetlerinin iktidarları döneminde uyguladıkları politikalar nedeniyle ekonominin önemli ölçüde daraldığını ve işsizliğin arttığını ifade etmişlerdir.

Ardından Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunuldu.Yapılan ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin ERKOÇ ve oda yönetim kurulu üyeleri ile de benzer şekilde karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Malatya’nın ekonomik sorunları ele alındı.

Ziraat Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinin ardından bir televizyon programına katılan; Prof.Dr. Mevlüt Karakaya ;Programda Kayısı Kenti olan Malatya’da ekonomik sorunların yaşanmaması için çözüm önerilerinde bulundu.

Yapılan ziyaretlerin ardından konferansı yapmak üzere Sabancı Kültür Merkezine gidildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Ömer EKİCİ konuşmasında; "İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu;“Türkiye Ekonomisindeki Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu konferansımıza katılımınızla bizi şereflendirdiniz. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Hoş geldiniz, Safalar getirdiniz. Yakından yaşayarak bildiğiniz gibi, 8 yıl boyunca yalan rüzgarları altında, her alanda tam bir yıkım politikası izleyen AKP iktidarı iflasın eşiğine gelmiştir.Sınırötesi mahfillerin pompalaması, yerli işbirlikçilerin ve el konulmuş medyanın yoğun pembe tablo propagandası altında, sekiz yıldır sürdürülen yalan rüzgarına rağmen; Bugün milletimiz, gerçeklerle yüz yüze gelmiş, takke düşmüş, kel görünmüştür.Ülkenin ve milletimizin içinde bulunduğu vahim durum artık ne dışarıdaki ağababaların, ne de medyanın desteğiyle gözlerden saklanabilir. Bir avuç eş- dost- akraba mutlu azınlık dışında, milletimizin her kesim ve her meslekten evlatları aş ve iş derdine düşürülmüş, adeta yoksulluğa esir edilmiştir. Tek cümleyle bıçak kemiğe dayanmış, hesap günü gelmiştir.Bu gerçek iktidar tarafından da anlaşıldığı için, 7,5 yıl boyunca;Her şeyi iyi yaptığını söylerken engel olarak görmediği anayasayı gündeme taşımakta, Bir taraftan mukadder hesaptan kaçmak, diğer yandan bu güne kadar milletin gerçek gündemini suni krizlerle saptırmak ve böylece; bir seçimi daha kriz içinde kotarmak alışkanlığını sürdürmektedir.

Yolun sonuna geldiğini gören iktidar; Etnik ve zümre politikalarına sarılmış, ‘’açılım’’ adı altında her zümre ve her kesime rüşvet kabilinden vaatlerle ömrünü uzatmaya çalışırken ülkeyi mezata çıkarmaktadır.Ama bu gayretler bu kez gerçek gündem olan açlık ve yoksulluk duvarına çarpacaktır. İçeride yoksulluk ve yolsuzluk sarmalına esir edilen Türkiye, dış ilişkilerde de tam bir kuşatma altındadır.

Her şeye rağmen dış politikadaki AKP teslimiyetçiliği ve başarısızlığı da artık saklanamaz, mızrak çuvala sığmaz olmuştur. Cumhuriyet tarihi; milletimizin onurunun bu derece rencide edildiği bir döneme şahit olmamıştır.
Yüce milletimizin, İngilizcesi yerine Ermenicesi kullanılarak soykırımla itham edildiği; Obama konuşması sayın başbakan tarafından olumlu bulunmakta, Dışişleri Bakanlığı ise aksi görüş bildirerek Başbakanı yalanlama ve düzeltme durumunda kalmaktadır.Bu durumda milletimiz merak etmektedir: Başbakan eğer bu konuşmayı olumlu buluyorsa, ABD başkanının Başbakan’a yönelik olarak;“Gerçeklerin tam, açık ve adil bir şekilde anlaşıldığını görmek hepimizin çıkarınadır” yönündeki soykırımı tanıması için yaptığı tavsiyeler mi desteklenmektedir?

Ülkemizin kurtuluşu milletimizin esenliği için atılacak ilk ve acil adım AKP iktidarının işbaşından uzaklaştırılmasıdır.Milliyetçi Hareketin mensupları ve kadroları Türkiyeyi yeniden;Karnı tok,sırtı pek,mutlu ve müreffeh insanların yaşadığı ülke haline getirmek üzere hazırlıklarını tamamlamış, bu mukaddes göreve hazırdır.
Bunun için bütün karartmalara rağmen, ülkemizin ve insanımızın gerçek gündemini dile getirmek hususunda;Gayretlerimizi artırmak,Her ferdimize ulaşmak,Her gönüle kavuşmak zorundayız. Şüphesiz, Milliyetçi Hareketin sadece teşkilat görevlileri değil, her ferdi bununla yükümlüdür.

Bu çerçevede;‘’Türkiye Ekonomisindeki Sorunlar ve Çözüm Yolları’nı’’ bütün çıplaklığı ile ortaya koymak, Milliyetçi Hareketin Ekonomi ile ilgili; proje ve düşüncelerini bizimle paylaşmak üzere, aramızda bulunan,
Değerli ekonomist Profesör Doktor Sayın Mevlüt Karakaya hocamız bizlere izah edecektir."

Ardından; ‘’Türkiye Ekonomisindeki Sorunlar ve Çözüm Yolları’’ isimli konferansı yapmak üzere Prof.Dr.Mevlüt KARAKAYA; tarafından“Türkiye Ekonomisinde ki Sorunlar ve Çözüm Yolları” anlatıldı.

Prof.Dr.Mevlüt Karakaya ;AKP Hükümetlerinin Türkiye de 8 yıldan beridir iktidarda olduğunu,bu dönemde uygulanan ekonomik politikaların “Düşük Kur Yüksek Reel Faiz Politikasına” dayalı bir ekonomik program olduğunu,bu programda ithalata dayalı bir büyüme hedeflendiğini,bu durumun ülkede hemen her alanda üretimi durma noktasına getirdiğini,bu politikanın sadece yabancıları ve ithalatla zenginleşen yandaş bir avuç mutlu azınlığı memnun ettiğini,milletimizin hızla yoksullaştığını,üretimin durması ile işsizliğin çığ gibi büyüdüğünü, milletin büyük bölümünün geçim sıkıntısı içinde bulunduğunu,fakat AKP hükümetinin; hızla yoksullaşan halkımıza iş ve aş temin etme gibi bir kaygı içinde bulunmadığını,halkın iş yerine yardım paketleri ile her geçen gün sosyal yardım alan insanların sayısının arttığını,Başbakanın “açım,durumum kötü” diyen vatandaşların feryatlarını adeta küfür gibi algıladığını,2007 yılında ABD başlayan küresel krizin söylendiği gibi Türkiye’yi teğet geçmediğini,cari açığın büyük boyutlara ulaştığını ve ekonomik daralmanın hızla devam ettiğinivurguladı.

Yedi yıl boyunca büyüdüğü söylenen ekonominin özünde ithalata dayalı, üretim ve istihdamı esas alan bir program uygulanmadığı için bu büyümenin bir meyvesinin ve halkımıza bir getirisinin olmadığını,sonuçta hükümetin kendi resmi verileri ile dahi Türkiye de Üretimin durma noktasına geldiğini,ekonominin üreten ekonomi olmaktan çıktığını,tarımda temel gıda ihtiyaçlarında dahi Türkiye nin artık ithal eder bir ülke ve tüketim toplumu haline getirildiğini,ekonomik politikaların iş ve aş meydana getirmediğinin artık açıkça görülmeye başlandığını ifade etmişlerdir.

Ekonomide gelinen bu noktadan çıkışın ancak “Milli Bir Ekonomi Programı” uygulanması ile mümkün olacağını,Milliyetçi Hareket Partisi’nin 40 yıllık siyasi geçmişi ve ekonomik programı ile iktidara hazır olduğunu,Türkiye’nin kurtuluşunun ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nin ekonomik politikaları ile söz konusu olabileceğini,zira Milliyetçi Hareket Partisi’nin ekonomik programının temelinin üretim olduğunu,mutlaka üretimin esas alınması ve bu amaçla Dünya ile rekabet edebilmek için girdi maliyetlerinin ucuzlatılması gerektiğini, Türkiye’nin bugün yaşadığı ekonomik sorunun temelinin üretimsizlikten kaynaklandığını,Milliyetçi Hareket Partisinin ekonomideki nihai hedefinin her alanda özellikle de tarım ve hayvancılıkta üreten,fabrikaları çalışan,yeni istihdam imkanları meydana getirilen, girişimcinin ve üretenin desteklendiği yani kısaca Üreten ve Dünya İle Rekabet Eden Türkiye olduğunu ifade etmişlerdir.

Sayın Prof.Dr.Mevlüt Karakaya konferansa yönelik konuşmalarının ardından konferansa katılan vatandaşlarımızın sorularını yanıtladılar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız