SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halka da Unutturmayacağız.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:05
A- A+ PAYLAŞ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Malatya Kadın Kolları Başkanı Avukat Tuğba Karabay, “Merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümünün aydınlatılmasını istiyoruz” dedi. 

25 Mart 2009’da meydana gelen ve Yazıcıoğlu ile birlikte 5 arkadaşının hayatını kaybettiği kaza ile ilgili bir açıklamada bulunan Karabay, “Merhum Genel Başkanımızın şahadetine ilişkin devam eden soruşturmada ortaya çıkan yeni bilgiler hepimizin malumudur. Olayın ilk gününden itibaren yaşananların basit bir kaza olmadığını ifade etmiştik. Bugün gelinen durum da merhum Genel Başkanımızın ölümünü aydınlatılması gerektiğini vurguluyoruz. Soruşturmanın gizli olması nedeni ile birçok bilgiyi basınla ve halkla paylaşamamaktayız. Ancak Genel Başkanımızın ölümünün basit bir kaza olmadığı tüm Türk halkının ortak kanısıdır. Bugünün teknolojisi ile günlerce enkaza ulaşamamasının izahı olmadığı gibi çelişkili açıklamalar bulunamayan radar görüntüleri sökülen helikopter parçaları ve son olarak da gizli tanığın beyanları suikast ihtimalini güçlendirmektedir. İhmal, kasıt veya suikast sebebi her ne olursa olsun sorumluların artık tespit edilerek yargıya teslim edilmesi gerekmektedir. Muhsin Yazıcıoğlu davası davamızdır. Merhum Genel Başkanımızın şehadetini Unutmadık, halkımıza da unutturmayacağız” dedi.

İmralı ile görüşmeleri sert bir dille eleştiren Karabay, şunları kaydetti: 

“BBP olarak, bölücü terörle mücadeleyi milli bir dava olarak görmekteyiz. Yıllardır terörle mücadelede etkin yöntemler izlenmemiştir. Bugün ülkemizin en önemli sorunu haline gelen bölücü terör ile mücadele etmek, siyasi-bürokrasi-toplum birlikteliğiyle mümkün olacaktır. Oysa seçilen yöntem İmralı ile anlaşma olmuştur. Biz BBP olarak, İmralı sürecinin tam karşısındayız. Kürt kökenli vatandaşlarımızı temsil etmeyen terör örgütü liderinin muhatap alınması hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu görüşmelerin sonucunda bölücü terör bitmeyecek, aksine güçlenecektir. Eğer biz çözüm üretilecekse, geniş kitlelerin temsili ile olmalıdır. Çocuk katilinin tek muhatap olarak kabulü acizliktir.”

Karabay, Hocalı katliamını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade ederek, “Bundan 21 yıl önce Azerbaycan’da bir insanlık trajedisi yaşanmıştır. Savunmasız bin 300 insan, zalim Ermeniler tarafından katledilmiştir. Saldırılar sırasında Hocalı’da yaşayan Ahıska Türkleri de evlerinde yakılarak öldürülmüştür. Kadın, çocuk ve yaşlılar da dahil olmak üzere siviller katledilmiştir. 12 kilometrelik orman boyunca dizilen cesetlerden, masum halkın işkence ile vahşice öldürüldüğü tüm dünyaya belgelenmiştir. Her türlü katliam insanlık suçudur. Yapılan katliamların hesapları sorulmalıdır” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız