SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Halka Türkçe Seslendi

A- A+ PAYLAŞ

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Tebriz’de halka hitaben yaptığı konuşmada, güç ve zorbalık döneminin sona erdiğini ve bunun hiç kimseye yarar getirmediğini söyledi

Yurt içi gezisi çerçevesinde gittiği Doğu Azerbaycan eyaletinin Tebriz kentinde stadyumda toplanan on binlerce kişiye zaman zaman Türkçe seslenen Ahmedinecad, “işgallere, çatışmalara ve savaşlara” değindi, zorbalık, tehdit ve savaşın hiç kimseye yarar getirmediğini söyledi. “Güç dilini kullanma, kabadayılık ve zorbalık anlayışı, yolun sonuna gelmiştir” diyen İran lideri, büyük güçlere hitaben, “Halkların yanında yer alın, adalet ve dostluk yolunda hareket edin. Bu sizlerin de yararınızadır” dedi.

“İşgalci ve savaşçı ülkelere” seslendiğini belirten Mahmud Ahmedinecad, “İran halkı, sizleri adalete, kardeşliğe, insanlığa hizmete davet ediyor. Sizlere nasihat ediyorum, Filistin, Irak ve Afganistan’dan çıkın” şeklinde konuştu.

İran halkının tüm gücüyle hak ve hukukunu savunacağını kaydeden Ahmedinecad, “Halkımız, hakkını gasba yeltenecek her eli kıracak” diye tehditler de savurdu.

Bölgede yaşayanların, her alanda yetiştirdiği büyük insanlarla ülkeye eşsiz hizmetlerde bulunduğunu anlatan Ahmedinecad, Irak Baas rejimi eliyle açılan savaşta bölge halkının gösterdiği kahramanlıkları da övdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız