SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halkı Harekete Davet Ediyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:25
'Halkı Harekete Davet Ediyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı Projesi kapsamında, Sağlıklı Yürüyüş ve Bisiklete Binme etkinliği yapıldı. 

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği'nin katkısıyla düzenlenen etkinlik, Kongre ve Kültür Merkezi'nin önünde başladı. İnönü Caddesi üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş ve bisiklete binme etkinliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde sona erdi. Etkinlikle ilgili açıklama yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, "Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından 2014 yılı 'Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı' ilan edilmiştir" dedi.

Şener, fiziksel aktivitelerin artırılması amacıyla birçok etkinlik düzenlediklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre; ülkemizde bireylerin yüzde 71,9'u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil, toplum tabanlı, çok sektörlü, çok alanlı ve kültürel bir yaklaşım gerektirmektedir. Fiziksel aktivitenin önemi ve sağlık üzerine etkileri hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla özel günlerin kutlanması, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın aktivitelerinin içerisinde yer almaktadır." 

"HALKIMIZI HAREKET ETMEYE DAVET EDİYORUZ"

Her ayın son pazar günü çeşitli yürüyüş etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden Şener, şunları söyledi: "Fiziksel hareketsizliğin azaltılabilmesi için 2014 yılı boyunca her ayın son pazar günü yürüyüş etkinliği düzenlenmektedir. Bu ay 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, gençler ile bisiklete binme etkinliği olarak belirlenmiştir. Sağlık çalışanları, profesyonel ve amatör bisiklet binicileri, ortaokul, lise ve üniversite çağındaki gençlerimizle halkımızın katılımı bizleri gelecek adına ümitlendirmiştir."

Fiziksel aktivitenin önemine vurgu yapan Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen bir bedensel harekettir. Fiziksel aktivite, bireylerin fiziksel ve ruh sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan biridir. Fiziksel aktivitelerin sağlık yararlarının görülebilmesi için düzenli yapılması gerekmektedir. Haftanın 5 günü en az 30 dakika fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kalp damar hastalıkları, hipertansiyonun kontrolü, diyabet, kolon ve meme kanseri risklerini azaltmak için oldukça önemlidir. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tüm halkımızı sağlıklı bir yaşam sürmeleri adına hareket etmeye, en azından günde 30 dakika yürümeye davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız