SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Halkı Tedirgin Ediyorlar''

A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Türkiye'de 2007 yılında kuraklık yaşanacağı iddialarını reddederek, "Elinde bilgi ve belge olmayanlar çıkıp konuşarak halkı tedirgin ediyorlar" dedi.

DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, kuraklık iddiaları ile ilgili olarak Malatya'da açıklamalarda bulundu. Kuraklık için şimdiden konuşmanın çok erken olduğunu söyleyen Eroğlu, "Kuraklıkla ilgili ayak üstü konuşmak, elde bilgi, belge, uzun yıların istatistik değerlendirmesini yapmadan, veriler elde olmadan konuşmak mümkün değil. Maalesef, bu konuda bilgi sahibi olmayan, elinde bilgileri, doneleri olmayan, istatistik değerleri olmayanlar çıkıp konuşmalar yapıyor. Halkı da tedirgin ediyorlar.

Biz bu maksatla, DSİ Genel Müdürlüğü olarak 30-40 yıldan itibaren günümüze kadar yağış değerlerini, barajlardaki su seviyeleri değişimini incelemek üzere hazırlık yapıyoruz. Bu çalışmamız önümüzdeki hafta sona erecek. Şunu belirtmemde fayda var; daha kış devam ediyor. Özellikle şubat, mart, nisan yağmurları da olacaktır. Bu konuda konuşmak şuanda erkendir. Kaldı ki, biz kuraklığa karşı da bir takım tedbirler alıyoruz. Su tasarrufu konusunda da halkı bilgilendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız