SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halkımızdan Anlayış Bekliyoruz'

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:12
'Halkımızdan Anlayış Bekliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım’ı yeni sendika binasında ziyaret ederek, sendika yöneticileriyle istişare toplantısı yaptı.

Ziyarette konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek kamuda kılık kıyafet serbestliğiyle ilgili bir kampanya yürüttüklerini dile getirdi. Yıldırım, “18 Mart’tan itibaren başlayan sivil itaatsizlik eylemimiz inşallah kılık kıyafet yönetmeliği değişene kadar devam edecek. Biliyorsunuz, 1982 darbe anayasasından mülhem bir yönetmelik var. Kamu çalışanının kılık kıyafetini tarif eden, onların ne giyeceğini karar vermesini engelleyen, aslında çöp sepetine atılması gereken bir yönetmelik. Şu an bütün Türkiye'de 700 bin Memur-Sen üyesi bu eyleme devam ediyor. İlgili birimlere, hükümetimize durum iletilmiştir. Bu sorunun çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Kerem Yıldırım, Malatya Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara da değinerek, “Malatya’nın kabuğunu değiştirdiğini gün be gün görüyoruz. Belki aynı anda birçok yerde çalışma yapılınca insanlar rahatsız oluyor ama her nimetin bir külfeti var. Biz bu nimetin sonunda çok güzel olacağını düşünüyoruz. Ayrıca arkadaşlarımızın hemşerilerimizin memleketimize, Malatya’mıza sahip çıkmasını, Malatya’mızın sakini değil, sahibi gibi davranmasını özellikle istiyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Temsilciliğinin yeni mekanının hayırlı olmasını dileyerek başladığı konuşmasında “Güzel hizmetlerinizin artarak bu mekanda devam etmesini yürekten temenni ediyorum” dedi. Malatya’nın hepimizin ortak evi olduğunu vurgulayan Başkan Çakır, “Sizlerin de ifade ettiği gibi mutlaka halkımızın şehre duyarlılığının daimi olması gerekiyor. Sizlerin sendika olarak her konuda duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Gerçekten sendikanız, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi. Malatya’da da öyle. İyi bir örgütlenme ağınız var. Mutlaka kendi sorunlarınız olduğu kadar ülkemizin farklı sorunlarına da duyarsız kalmadan, halkın iradesinin temsilcisi olarak görüşlerinizi zaman zaman ortaya koyuyorsunuz. Tabi bu şehrimiz için de çok önemli” diye konuştu.

Başkan Çakır, Malatya’da çok önemli çalışmalar, yatırımlar yaptıklarını anlatarak, şöyle konuştu:

“Malatya’da yaşayan herkesin şehrine gelecek yatırımları, şehrin gelişmesi, kalkınması konularında mutlaka bir düşüncesinin, bir duyarlılığının olması gerekiyor. Bizlerin de bu ziyaretlerimizin temelinde, sizlerle bir sohbet ortamında Malatya’yı konuşmak, istişarelerde bulunmak var. Bizim için bu çok çok önemli. Çünkü biz bu şehirde yaşayan bütün hemşerilerimize, herkese hizmet ediyoruz. Bu açıdan, ne kadar istişarelerde bulunursak, ne kadar hemşerilerimize, halkımıza kulak verirsek o kadar da doğru iş yapacağımız kanaatindeyim. 

Tabi şehirde çok sayıda inşaat sahamız var. Özellikle şehrin yenilenmesi, altyapısı, üstyapısıyla, düzenlemeleriyle birlikte yeni bir Malatya, modern bir şehir imajı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu da tabi merkezde daha çok çalışmalar olduğu için zaman zaman hem trafik yoğunluğunun oluşması, sokakların trafiğe kapatılması olumsuz etkileyebilir ama gerçekten eğer şehrimizi geliştirmek, belli bir yere taşımak istiyorsak bunları mutlaka yapmamız lazım. Bunu daha hızlı yapmaya gayret ediyoruz ama, mutlaka halkımızdan da anlayış bekliyoruz. Bu sene toparladık. Yaklaşık 3–4 yıldır bu çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Ama baktığımız zaman Malatya’da da şehir anlamında bir kimlik değişikliğini görüyoruz. Yapılaşma anlamında, modern, yaşanılabilir şehir anlamında çok güzel gelişmeler olduğuna hep birlikte şahit oluyoruz.”

Başkan Çakır, çalışmalar esnasında daha az rahatsızlık vererek daha hızlı hizmet üretmek için bütün ekiplerle birlikte daha yoğun çalışmaya gayret ettiklerini sözlerine ekledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız