SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halkın Benimsemesi Gerekir"

A- A+ PAYLAŞ
2. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne katkı sağlayan sponsorlara ve festival destekçilerine plaket verildi. 
 
Anemon Otel'de düzenlenen geceye Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Abuzer Kabakaş, vali yardımcıları, mesleki teşekküller, sivil toplum kuruluşları, yönetmenler, oyuncular ve festivale sponsor olan kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. 
 
Sponsorlar için düzenlenen gecede bir konuşma yapan Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Uluslararası Film Festivali'ni Malatya'nın kalkınması ve gelişmesi adına çok önemsediklerini söyledi. Saran, Malatya'nın dinamiklerinin ortaya çıkması adına festivalin büyük bir rol üstlendiğine dikkat çekerek, şunları aktardı:
 
"Kalkınma ve gelişme seviyesinin en önemli göstergelerinden birisi de, sanat ve kültür alanıdır. Bu alanda yürütülecek çalışmaların, mutlaka orada yaşayan insanların doğal ve kendiliğinden doğan refleksleriyle hayat bulması ve sürdürülmesi gerekir. Sanat faaliyetleri elbette resmi işler cümlesinden olan şeyler değildir. Mutlaka insanların kendi duygularını, hayata, gündelik hayatın inceliklerine ve geleceğe ilişkin düşüncelerini, bakış açılarını belirli bir incelik ve zarafet içerisinde ortaya koymalarını ifade eder. Toplumun geleceğine yön verir. Toplumun gelişmesiyle ilgili dinamikleri de harekete geçirir. Bu yönüyle bir yerde yürütülecek olan bir sanat etkinliğinin o topluma tam anlamıyla mal edilmesi, kalıcı ve sürdürülebilir olması için muhakkak o toplumun temel unsurları tarafından, kurumları tarafından ve doğrudan doğruya halkı tarafından benimsenmesi ve üstlenilmesi gerekir. Bu yönüyle baktığımız zaman Malatya Uluslararası Film Festivali esasen bizlerin öncülüğünde gerçekleşiyor. Biz bunu resmi zorunlu hizmetlerimiz arasında saymıyoruz. Biz bunu Malatya halkının Malatya'yı temsil eden dinamiklerin ortaya konulması, Malatya halkının geleceğine yön verecek kaynakların beslenmesi açısından önemsiyoruz." 
 
Saran'ın konuşmasının ardından festivale katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız