SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halkın Sağduyusuyla Aşacağız'

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:13
'Halkın Sağduyusuyla Aşacağız'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın, Gezi Parkı olaylarına Necip Fasıl Kısakürek’in ‘Zindandan Mehmed’e Mektup’ adlı şiiri ile gönderme yaptı.

AKP İl Binasındaki Halk Günü'nün açılışında konuşan  İl Başkan Yardımcısı Selim Çağlar, her hafta bir milletvekilinin Halk Gününe katılarak, vatandaşların Ankara’ya gitmeden sorun ve taleplerini aktarabildiklerini söyledi.

Malatya Milletvekili Cemal Akın, vatandaşların sorunlarını dinlemeden önce gündeme ilişkin olarak basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, “Parlamenter nizam artık halkımızın ruhuna da işledi, içine de işledi. Demokratik nizam ile hak ve hukuklarını arama sevdasında olan Anadolu insanı şuanda hukuk mücadelesini veriyor. 76 milyon Anadolu insanı Başbakanına sahip çıkıyor” dedi.

Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyanın hiç bir yerinde kapitalistler ile solcuların birlikte hareket ettiği görülmemiştir. Dikkat ediniz, Gezi Parkı olaylarında bu durumda gerçekleşti. Orada sermayeyi temsil edenler ile emeği temsil edenler birlikte hareket ediyorlar. Bunların nereden idare edildiği, nereden yönetildiği, nereden manipüle edildiğini de bu şekilde anlamış olduk. Ama halkımızın sağduyusu, halkımızın demokrasiye inancı bu sıkıntıları en kısa zamanda aşmamıza vesile olacaktır.”

Gezi Parkı olaylarına katılan Alman Milletvekiline tepki gösteren Akın, “Gelip Türkiye’yi karıştırmak istiyorlar. Önce gidip Almanya’yı düzetsinler” diye konuştu.

Akın, yabancı haber ajanslarının yanlı haber servisi yaptığını da söyleyerek, bu uluslar arası haber ajanslarının Suriye’deki olaylara ise duyarsız kaldığını ifade etti.

Akın basın toplantısının sonucunda Necip Fazıl’ın Zindandan Mehmed’e Mektup adlı şiirindeki şu mısrayı okudu:

“Sanma bu tekerlek kalır tümsekte. Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir. Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız