SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Halkla Buluşturamıyoruz Çünkü..'

A- A+ PAYLAŞ

Seramik sanatı İnönü Üniversitesi'ndeki eğitim gören öğrencilerce yeniden yaşatılıyor.

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Seramik Bölümü 2. sınıf öğrencileri ile Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Bölümünde eğitim gören öğrencilerin ortaklaşa düzenledikleri seramik sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu'ndaki açılışa Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Malatya'daki bazı tarihi eserlerin yorumlandığı eserlerinde yer aldığı sergide yaklaşık 100 adet seramik çalışması sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, öğrencilerin sanatsal faaliyetleri ile Malatyalıları buluşturamadıklarını belirterek, bunun en büyük engelinin Malatya Belediyesi'nce şehir merkezine büyük bir sergi salonunun açılması olduğunu söyledi. Hilmioğlu, mevcut ve daha önceki belediye yönetimlerine kent merkezine büyük standartlar ölçüsünde sergi salonu açmalarını istediklerini, ancak bu talebin yerine getirilemediğini söyledi. Hilmioğlu, kent merkezine yapılacak büyük bir sergi salonu ile Malatyalıların sanatsal faaliyetleri daha yakından takip etme fırsatını yakalamış olacağını belirtti.

Bu arada Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik bölümü öğretim görevlisi ve seramik sanatçısı Dr. Fazıl Ercan, 10 gün süreyle açık kalacak sergiyle ilgili olarak "Malatya sınırları içerisinde bulunan Arslantepe, Değirmentepe , Caferhöyük ,İmamoğlu höyük gibi irili ufaklı birçok höyükte çıkan gerek kullanım amaçlı gerekse süs eşyası olarak üretilmiş estetik biçimlere sahip seramik buluntulardan; Malatya’da seramik sanatının günümüze kadar olan sürecine bakıldığında yaklaşık 6 bin yıllık tarihi geçmişe sahiptir. Günümüze gelindiğinde kullanılabilecek hammaddeler bakımından zengin bir potansiyele sahip Seramik’in hem Sanat anlamında hem de Endüstriyel anlamda yaklaşık 15 yıldır tamamen bittiği görülmektedir.

Malatya’da unutulmaya başlayan bu sanat Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde kurulan Seramik Bölümü ve aynı zamanda Seramik Topluluğu üyesi olan öğrencilerin çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. Sergilenen çalışmalar sanal olarak’ta 11 Aralık 2007 tarihinden itibaren www.inonu.edu.tr den ve www.kervansaraybulusmasi.com dan izlenebilecek."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız