SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Halktan Aldığı Güçle Gerçekleştirdi"

0
Güncellendi - 2016-06-11 22:20:40
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılay'ının 148. Kuruluş yıl dönümünü kutlayan Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, Türk Kızılayı’nın ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini söyledi.

11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktorun “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti”ni kurduğunu anımsatan Yalçın, Kızılay’ın tarihi hakkında bilgiler verdi. Yalçın, “Kızılay’ın Osmanlı-Rus Savaşı’ndan, Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar geçen sürede, Türkiye’nin taraf olduğu tüm savaşlarda, cephe gerisinde kurduğu hastaneler, hasta taşıma servisleri, donattığı hastane gemileri, yetiştirdiği hemşireler ve gönüllü hasta bakıcılar aracılığıyla savaş alanında yaralanan ve hastalanan yüz binlerce askerin yardımına koştu. 1. Meşrutiyetin ilanından sonra İstanbul’da görülen büyük kolera salgınından bu yana, yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde ihtiyaç sahiplerinin bakımını, yerleşim ve beslenmelerini Kızılay sağladı” ifadelerine yer verdi.

Türk Kızılayı’nın bugün 8 Bölge Afet Yönetim ve Lojistik Merkezi, 25 Yerel Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi, Acil Haberleşme Sistemleri, tam donanımlı haberleşme araçları ile olası bir afete en geç 2 saat içinde ulaşma kabiliyeti, 350 bin kişiye acil barınma ve beslenme imkanı verebilecek kapasiteye ulaştığını belirten Yalçın,“1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan Türk Kızılayı, 2005 yılında Güvenli Kan Temini programını hayata geçirdiği. O günden bu güne kan bağışını katlayarak artıran Kızılay, 2015 yılı sonu itibariyle 1 milyon 937 bin 940 ünite kan bağışına ulaştı. Ülke geneline yayılmış 17 Bölge Kan Merkezi bünyesinde toplam 82 hizmet birimde üç bini aşkın personel ile hizmetlerini sürdüren Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacı olan 2 milyon 500 bin ünitenin tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedeflemektedir.

Kızılay, yardım elini ülke sınırlarının dışına da uzatıyor. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslara kadar dünyanın neresinde bir insan acısı varsa onu dindirmek için çaba gösteriyor. 147 yıllık tarihinde 137 farklı ülkede ihtiyaç anında Türk Kızılayı vardı. Uluslararası arenada gerçekleştirilen bu yardım çalışmaları Türkiye’nin tanıtılmasına da kuşkusuz büyük katkı sağladı.

Bugün Suriye’de, Irak’ta, Somali’de, Pakistan’da, Gazze’de, Sri Lanka’da, Libya’da ve daha birçok ülkede başarılı insani yardım operasyonu yürüten Türk Kızılayı, ülke sınırları içinde ise her yıl milyonlarca insana yardım eli uzatmayı sürdürüyor. Ülke genelindeki 700’e yakın şubesi, yüz binlerce üyesi ve gönüllüsü ile Türk Kızılayı, tüm bu çalışmaları yardımsever halkımızdan aldığı güç ile gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor'' diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız